BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Yeni FETÖ dalgası imam, polis, üsteğmen ve doçent..

Yeni FETÖ dalgası imam, polis, üsteğmen ve doçent..

FETÖ operasyonları hız kesmeden sürüyor. Konya merkezli 30 ilde dev operasyon başlatıldı. Örgütün sözde üst düzey yöneticleri, imamları, doçent, okutman, mühendisler gözaltına alınanlar arasında. 7 Şubat FETÖ gözaltıları...

Yeni FETÖ dalgası imam, polis, üsteğmen ve doçent..

Türkiye'de FETÖ operasyonları aralıksız sürüyor. Bugün de bir çok ilde operasyonlar vardı. Konya, Uşak, Antalya, Bolu, Çorum, Malatya'da düzenlenen operasyonlarda onlarca kişi gözaltına alındı. İşte son 24 saatte gerçekleşen son gözaltılar ve tutuklamalar;

Yeni FETÖ dalgası imam, polis, üsteğmen ve doçent..

KONYA : 102 GÖZALTI KARARI Konya merkezli 30 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında yakalama kararı çıkarılan, örgütün sözde üst düzey yöneticilerinin de aralarında yer aldığı 102 zanlıdan 35'i gözaltına alındı. Dev operasyonlara gözaltına alınan zanlılar arasında ise, "il-ilçe imamı", "büyük-küçük bölge imamı", "ünite imamı", "bölge talebe mesulü", "şehir dışı talebe mesulü", "arama tarama mesulü", "bölge muhasebecisi", "eyalet mesulü", "eyalet muhacir mesulü", "mütevelli grubu sohbet hocası", "ser rehber" gibi pozisyonlarda görev alanlar bulunuyor.

Yeni FETÖ dalgası imam, polis, üsteğmen ve doçent..

KARABÜK : 10 KİŞİ GÖZALTINDA Terörle Mücadele ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubesi ekipleri, Karabük, Ankara, Kastamonu ve Bartın'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Daha önce meslekten uzaklaştırılanların da aralarında yer aldığı 3. sınıf emniyet müdürleri B.T. ve İ.G, 4. sınıf emniyet müdürleri Ü.E, M.A, M.S. ve İ.Ö, komiserler Z.B. ve E.Ç, polis memurları S.U. ve E.P. gözaltına alındı. Örgütün şifreli haberleşme uygulaması "ByLock"u kullandıkları iddia edilen zanlılar, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek emniyete götürüldü. Soruşturma kapsamında bir polis memurunun da arandığı öğrenildi.

Yeni FETÖ dalgası imam, polis, üsteğmen ve doçent..

ANKARA : 40 TUTUKLAMA Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve aralarında eski askeri savcı, Yargıtay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışanları, zabıt katibi, polis, teğmen ve esnafın bulunduğu 78 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarına ifade veren zanlılardan 38'i adli kontrol şartıyla serbest bırakılma, 40'ı ise tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliklerine çıkarıldı. KHK ile meslekten ihraç edilen zanlılardan 13 polis, 11 zabıt katibi, 7 Yargıtay çalışanı, 5 esnaf, 2 teğmen, bir askeri savcı ve bir Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışanı tutuklandı. Zanlılardan çoğunun cep telefonlarında örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'un bulunduğu öğrenildi.