BIST 9.996
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.440,77
HABER /  DÜNYA

Yeni Delhi'de zehirli duman okulları tatil ettirdi

HİNDİSTAN'IN başkenti Yeni Delhi'de tüm okullar tatil edildi. Kentteki hava kirliliği oranı Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ)'güvenli' olarak ilan ettiği seviyenin yaklaşık 30 katı düzeyinde.

Abone ol

HİNDİSTAN'IN başkenti Yeni Delhi'de tüm okullar tatil edildi.  Kentteki hava kirliliği oranı Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ)'güvenli' olarak ilan ettiği seviyenin yaklaşık 30 katı düzeyinde.

20 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık başkenti Yeni Delhi'de yoğun duman tabakasının her tarafı kaplamasının ardından insanlar ağızlarını mendil ya da kıyafetleriyle kapatarak günlük yaşamlarına devam etmeye çalıştı.

ABD Büyükelçiliği'nin rakamlarına göre kentte bugün itibariyle kentte havadaki sağlığa zararlı parçacık miktarını ölçen PM 2.5 oranı metreküp başına 700 mikrograma ulaştı. Bu rakam DSÖ'nün güvenli ilan ettiği seviyenin tam 28 katı.

PAZAR GÜNÜNE KADAR TATİL

Delhi'deki tüm okulların da hava kirliliği nedeniyle pazar gününe kadar tatil edildiği açıklandı. Resmi rakamlara göre 5 milyon öğrencinin yaşadığı Delhi'de 6.000 resmi ve özel okul bulunuyor.

Hindistan Sağlık Birliği de 'zehirli duman' nedeniyle 'kamu sağlığı için acil durum' ilan etmişti.

Yetkililer ilerleyen günlerde kirliliğin daha da kötüleşebileceğini belirtti.