BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.407,87
HABER /  DÜNYA

YENİ BAŞBAKAN’DAN AVRUPA’NIN EKONOMİK SORUNUNA ÇÖZÜM

İtalya’nın yeni Başbakanı Enrico Letta, Avrupa’nın ekonomik sıkıntılarını çözebilmesi için bütün üyelerinin desteğine ihtiyacı olduğunu söyl...

Abone ol

İtalya’nın yeni Başbakanı Enrico Letta, Avrupa’nın ekonomik sıkıntılarını çözebilmesi için bütün üyelerinin desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.
Göreve gelişinden sonraki ilk Avrupa turunda Almanya’nın ardından Fransa’yı ziyaret eden Letta, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüştü. İki lider, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Aşırı kemer sıkma politikalarına son vereceğini ifade ederken, AB’nin belirlediği hedeflere de ulaşılacağının sözünü veren İtalyan Başbakan, “Hükümetimizin tercihi, Avrupa Birliği’ne verilen taahhütleri yerine getirmek ve bunları yaparken de ülkemizde büyümeye daha çok olanak sağlayacak seçimleri yapmak. Böylece istihdamı arttırarak tüketici faaliyetini yükseltmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu. Letta ayrıca, Avrupa’nın, ekonomik sıkıntılarını çözebilmesi için bütün üyelerinin desteğine ihtiyacı olduğunu vurguladı.
Letta’nın görüşlerini destekleyen Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ise, “Euro Bölgesi’nde istikrarı sağlamak için yaptığımız gibi, büyüme ve bütçesel sorunlarda da kararlı şekilde davranmalıyız. Bunun gerçekleşebilesi için de bütün Avrupa’ya ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.
(İHA)