BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.294,65
DÜNYA

Yeni akım Ateş Terapisi! Yanan havluyu insanların yüzlerine basıyorlar

Vietnam'da 'Ateş terapisi', sadece tıbbi müdahalelerde kullanılmasına izin verilmesine rağmen ülkenin her yerinde yaygın bir şekilde uygulanıyor.Terapi, insanların yüzlerine yanan havlu koyulması şeklinde uygulanıyor.

VİETNAM'da sadece tıbbi müdahalelerde kullanılması için lisans verilen 'Ateş Tedavisi', Ho Şi Minh kenti başta olmak üzere çeşitli SPA ve güzellik salonlarında da yaygınlaşmış durumda. Söz konusu terapinin yanık ve boğulma gibi ciddi etkileri olabileceğinen ötürü, söz konusu tedaviye yalnıca belirli yerlerde izin veriliyor ve bu yöntemi kullanan güzellik salonlarının riskler barındırdığı konusunda uyarılar yapılıyor.

Terapi, sırt üstü yatan hastanın yüzüne ıslak havlu konularak uygulanıyor. Havlunun üzerine alkol dökülmesinin ardından ise, havlu ateşe veriliyor.

Yeni akım Ateş Terapisi! Yanan havluyu insanların yüzlerine basıyorlar

'YALNIZCA HASTANELERDE İZİNLİ': Ho Şi Minh kenti Geleneksel Tıp Enstitüsü Başkan Yardımcısı Truong Thi Ngoc Lan, 'Tuổi trẻ' (Gençlik) gazetesine verdiği röportajda, söz konusu terapi için yalnızca Hanoi merkezli Ulusal Akupunktur Hastanesi'ne izin verildiğini açıkladı.

Lan, Ho Şi Minh kendinde toplamda 53 doktor ve hemşirenin ateş terapisi için eğitildiğini açıkladı. Lan ayrıca, bu yöntemle 200 hastanın tedavisinin sürdüğünü belirtti. Lan'a göre, ateş terapisi baş ağrısı, uykusuzluk ve kas ağrısı gibi rahatsızlıkları önlemede ve tedavi etmede yardımcı oluyor.

TERAPİNİN SONUÇLARI RAPORLANACAK: Programın deneme aşamasında olduğunu belirten Lan, pilot uygulamaların sona ermesinin ardından Enstitü'nün Sağlık Bakanlığı'na terapinin sonuçları ve etkileri hakkında rapor vermesi bekleniyor.

"Bakanlık tarafından izin verilmediği sürece, bu uygulama yalnızca Geleneksel Tıp Enstitüsü tarafından uygulanabilir" dedi ve lisanslı olmayan güzellik salonlarının ub terapiyi uygulamasının riskli olduğunu vurguladı.

Ateş terapisinin, hamile veya vücudunda herhangi bir metal tıbbi ekipman bulunan insalar ve kalp veya diyabet hastaları üzerinde kullanılamayacak.

Sitene Ekle