BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,89
ALTIN 2.473,10
HABER /  POLİTİKA

Yeni 28 Şubatın beyni

28 Şubat'ın üzerinden 11 yl geçti. O organizasyonun beyni Doğu Aktulgay'dı. Peki ya yeni 28 Şubat'ın beyni kim?

Abone ol

Post modern darbe 28 Şubat'ın 11. yıldönümü bugün.. Çok şey yazıldı çizildi.. O dönemi yaşayan Hasan Celal Güzel'den ilginç tespitler var..

Yakın tarihin en önemli olayının perde arksında yöneten ismin Çevik Bir değil, Orgeneral Doğu Aktulga'ydı.. Batı çalışma Grubu'nun icracı eli Çevik Bir'i organize eden Aktulga'ydı. Peki ya yeni 28 Şubat süreci yaşanıyor mu? Yaşanıyorsa yeni beyin kim? Güzel'e göre o isim Deniz Baykal.

Aktifhaber'den Erol Metin'e konuşan Güzel'den o döneme ilişkin çarpıcı açıklamalar geldi.

YENİ 28 ŞUBAT'IN BEYNİ

Şimdi ki baş aktör şüphesiz Deniz Baykal ortadaki aktör bu. Bunun arkasında bildiğiniz gibi Eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, saz arkadaşları rektörler, ne yazık ki bir takım yüksek yargı kuruluşlarının başkan ve üyeleri, bu arada Ahmet Necdet Sezer'in atadığı kişiler, medyadaki bazı unsurlar... Bütün bunlara ben jakoben oligarşi diyorum. Bunlar bunu yürütüyorlar. Şüphesiz bunların, gayet tabii anti demokratik bir takım darbe mihraklarıyla da teması var veya karşılıklı tesirleri var. Ancak şuan da ben Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında, aleyhte fazla bir şey söylemek istemiyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri şanlı savaşın içinde, o savaş devam ederken herhangi bir şekilde onları gücendirmek istemem. Esasen bizim zaten ordumuza herhangi bir saygısızlığımız, sevgisizliğimiz yok. Bizim itirazımız ordunun içinden siyasete müdahale edenlerdir. Darbeciler, cuntacılardır.

Celal Güzel Susurluk ve Ergenekon arasında bağ kurulmasına da şu cevabı veriyor:

SUSURLUK EMNİYET, ERGENEKON ASKER KAYNAKLI

Kurulabilir yalnız Susurluk, daha çok emniyet kaynaklı bir mafya ve gizli örgüt hareketidir. Susurluk'un arkasında emniyetin içindeki bir takım güçlerin rolü vardır. Halbuki Ergenekon, direkt Silahlı Kuvvetler'le irtibatlı bir örgüt olarak ortaya çıkıyor. Nitekim Susurluk'ta açığa çıkan kimseler emniyetle bağlantılı kimselerdi. Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki kimselerdi ve o zaman Mehmet Ağar için de bir takım bağlantı iddiaları gündeme gelmişti. Şimdi de dokunulmazlığı ortadan kalktı Mehmet Ağar'ın biliyorsunuz. O ortaya çıkacaktır. Halbuki Ergenekon örgütü biraz daha militer bir yapıda.

28 Şubatçı generallerin bankaların yönetim kurullarına girmesi ve o bankaların bir çoğunun batmasını da şu sözlerle değerlendiriyor:

İRTİCA BAHANE HIRSIZLIK ŞAHANE

Evet işte o başörtülü kızların ahı bunlardan çıktı. Çünkü hangi bankaların, hangi şirketlerin yönetim kuruluna gelmiş oldular battı. Kendileri de yolsuzluktan yargılandılar. Bu da çok enteresan bir tecellidir. Ben hep bir şey söylerim, bu kapalı rejimlerde yolsuzluk mutlaka daha çok artar. Mesela 12 Eylül'ün Hava Kuvvetleri Komutanı Milli Güvenlik Konseyi Üyesi Orgeneral Tahsin Şahinkaya, TIME'da kapak olmuştu. Dünyanın en fazla rüşvet alan generali diye F-16 meselesi yazılmıştı. Bu böyledir işte. Gene açık rejimler yolsuzluğa en fazla mani olan rejimlerdir.

www.aktifhaber.com