BIST 10.555
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.414,82
HABER /  GÜNCEL

Yemen'de El Kaide'ye hava saldırısı

Hükümet yetkilileri Cuma gecesi Bayda kentinde düzenlenen hava saldırısında 10 El Kaide militanının öldüğünü açıkladı. Ölenler arasında örgütün bazı liderlerinin de bulunduğu belirtildi.

Abone ol

Yemen'in güneyinde 10 El Kaide militanının öldürüldüğü açıklandı. Ölenler arasında örgütün bazı liderlerinin de bulunduğu bildirildi.

Hükümet yetkilileri, başkentin güneyindeki Bayda kenti yakınlarında bulunan El Kaide hedeflerine Cuma gecesi hava saldırısı düzenlendiğini söyledi.

Polis ve diğer güvenlik kaynakları AFP ajansına saldırılarda 23 kişinin öldüğünü açıkladı.

Yetkililer, hava saldırısının Yemen uçaklarınca düzenlendiğini söyledi. Ancak görgü tanıkları bunların Amerikan uçağı olduğunu belirtti.

Kahire'de bulunan BBC muhabiri Jon Leyne, Amerikan ordusunun şimdiye kadar Arap Yarımadası'ndaki El Kaide örgütü militanlarını hedef alan saldırılarında hep insansız uçakları kullandığına dikkat çekti.

Bayda sakinleri, Reuters ajansına Arap Yarımadası'ndaki El Kaide'yle bağlantılı Ensar el Şeria örgütü militanlarının hedef alındığını söyledi.

Bir hükümet yetkilisi de "El Kaide unsurlarından oluşan bir grubun hedef alındığını", aralarında bazı liderlerinin de bulunduğu 10 militanın öldürüldüğünü ve araçlarının imha edildiğini kaydetti.

Söz konusu yetkiliye göre, Bayda'da saldırı hazırlığı içinde olan militanlar, silah ve teçhizat taşırken vuruldu.

Bazı gözlemciler, Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in istifasından sonra oluşan güvenlik boşluğundan yararlanmak istediğini öne sürüyor.

BBC muhabiri Jon Leyne , saldırının Salih'in yerine gelen Abdrabu Mansur Hadi'nin El Kaide ile mücadele etme kararlılığını yansıttığını söylüyor.

Muhabirimiz bu mücadelenin, Yemen hükümetiyle yardım görüşmelerine yeniden başlayan ABD'yle işbirliği içinde yürütüleceğine dikkat çekiyor.