BIST 10.000
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.429,31
HABER /  DÜNYA

Yemen için Türkiye planı hazır

Yemen'de bir ateşkes sağlanıp tarafların ikna edilmesi ve insani yardım sağlanması için Türkiye'nin hazırladığı 5 ayaklı plan netleşti.

Abone ol

Yemen'de bir ateşkes sağlanıp tarafların ikna edilmesi ve insani yardım sağlanması için Türkiye'nin hazırladığı 5 ayaklı plan netleşti.

Türkiye, Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri ile İran'ın içinde yer alacağı "Yemen Planı"nı büyük oranda netleştirdi. 5 ayaklı plana göre, ülkede ateşkes sağlanması için tarafların ikna edilmesi, hava operasyonlarının durdurulması, insani yardım, Yemen'deki tarafların bir masaya oturtulması ve gerekirse uluslararası konferans yapılması unsurlarının yer aldığı vurgulanıyor.

ERDOĞAN DEVREDE

Edinilen bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tahran temasları sırasında verdiği, "Yemen sorununun beraber çözelim" mesajının altyapısı da bu planla oluşturuldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma gecesi, Yemen konusuyla ilgili Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad al Sani ile telefon görüşmesi yapmıştı.

500 MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ

Yemen'e yönelik operasyonunun başladığı tarihten bu yana sınırdaki Necran ve Cazan bölgelerinde çıkan çatışmalarda 500'den fazla Husi militanın öldürüldüğünü ileri sürüldü.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırarak verdiği haberinde, operasyonunun başladığı tarihten bu yana sınırdaki Necran ve Cazan bölgelerinde çıkan çatışmalarda 500'den fazla Husi militanın öldürüldüğünü ileri sürüldü.

Haberde ayrıca Husi milislerle, ülkenin güney sınırında dün girilen çatışmalar sırasında, Necran bölgesindeki sınır gözetleme birliklerinin bulunduğu mevzilere havan topuyla yapılan saldırıda 3 askerin öldüğü, 2'sinin yaralandığı belirtildi.



Kaynak : Akşam