BIST 10.266
DOLAR 32,35
EURO 34,78
ALTIN 2.394,15
HABER /  DÜNYA

Yemek artıkları çöpe gitmiyor

Türkiye’de köpeklerin yüzde 89’u, kedilerin ise yüzde 77’si ev yemeği ve artıklarıyla besleniyor. <br/>Türkiye’de evcil hayvanların daha sağ...

Abone ol

Türkiye’de köpeklerin yüzde 89’u, kedilerin ise yüzde 77’si ev yemeği ve artıklarıyla besleniyor.
Türkiye’de evcil hayvanların daha sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmesi için çalışan hayvan yiyeceği şirketi Goody, 34 ilde 6 bin 220 aile ile yaptırdığı bir araştırmaya göre, köpeklerin yüzde 89’u, kedilerin ise yüzde 77’si ev yemeği ve artıkları ile besleniyor.
Evcil hayvanlar için hayati risk taşıyan ev yemeği artıkları ile yaşam kalitesi gittikçe düşen evcil hayvanların seslerine kulak veren Goody, “Ev Yemeği Değil, Goody Mama” kampanyası başlattı.
Bağdat Caddesi’nde etkinlik düzenleyen Goody, bu bilincin yaygınlaşması için kurduğu stantla gün boyunca hem katılımcıları bilgilendirdi hem de çeşitli hediyeler dağıttı. Ev yemeğine hayır diyen Goody, 18 Mayıs tarihinde Caddebostan Sahil’de yeniden hayvanseverlerle buluşacak.
Hayvanların metabolizması için hiç uygun olmayan ev yemeği artıkları, başta alerjik reaksiyonlar, kaşıntı, egzama, döküntüler, mide ve bağırsak sistemi bozuklukları, şeker hastalığı, kalp, pankreas hastalıkları, hiperglisemi, hipokalsemi ve karaciğer rahatsızlıkları gibi pek çok hastalığa davetiye çıkartıyor.
Goody’nin araştırmasına göre, Türkiye’de yüzde 6 civarında olan evcil hayvan sahiplerinin büyük bir kısmı sevimli dostlarını yanlış besleyerek onların hayatlarını bilmeden tehlikeye atıyor. Hayvanların damak tadına uygun olarak hazırlanan özel formülü ile evde hazırlayacağınız her türlü besine oranla daha sağlıklı ve lezzetli olan Goody kuru ve yaş hazır mamalar ise içeriğinde bulunan yağ, mineral, protein ve vitamin oranlarıyla ev yemeklerinin aksine sevimli dostunuzun sağlığını korumasına yardımcı oluyor.
(İHA)