BIST 10.518
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.474,80

Yazın en iyi işleri

Yazın en iyi işleri

Ertelenen yatırımlar ya da girişim fırsatları ekonomi çarklarının dönmeye başlamasıyla yeniden filizlenmeye başladı. son yıllarda özellikle büyük sermaye gerektirmeyen, yüksek kar marjlı işler oldukça popüler. zira yaz aylarına girerken düşük yatırımla iş kurmak daha kolay. açık hava sahalarında...

Yazın en iyi işleri

Ertelenen yatırımlar ya da girişim fırsatları ekonomi çarklarının dönmeye başlamasıyla yeniden filizlenmeye başladı. Son yıllarda özellikle büyük sermaye gerektirmeyen, yüksek kar marjlı işler oldukça popüler. Zira yaz aylarına girerken düşük yatırımla iş kurmak daha kolay. Açık hava sahalarında küçük standlarla kurulacak farklı iş modelleri, girişimcinin bütçesini sarsmadığı gibi yüksek kar marjlarıyla yatırımın kısa zamanda geri dönüşünü sağlıyor. Ekonomist dergisi, yaz aylarında girişimciler için karlı olabilecek franchise fırsatlarını araştırdı.

İşte girişimcilere yaz ayları için 40 iş fırsatı...

Yazın en iyi işleri

Dondurma

Dondurma pazarı Türkiye’de en hızlı büyüyen yatırım alanlarından biri haline dönüştü. 2009'da yüzde 7 büyüyen dondurma pazarı, yerli ve yabancı yatırımcıların da gözdesi durumunda. Algida ve Golf gibi büyük markaların yanı sıra artık küçük firmalar da rekabete katılıyor. Türkiye’de kişi başı dondurma tüketimi 2.5 litreyi aştı ve 800 milyon euroluk büyüklüğe ulaştı. Pazarın yüzde 96’sı endüstriyel dondurmaya aitken, diğer kısımda bölgesel dağıtım yapan üreticilerden oluşuyor. İşte pazarın bu fotoğrafı girişimciler için de fırsatlar içeriyor. Küçük girişimci için dondurma pastasından pay almak için en sağlıklı yol ise franchise zincirlerine dahil olmaktan geçiyor.


Yazın en iyi işleri

Kafedo

Bayilik paketinin içeriği: Dondurma, çikolata ve yemek konseptli kafeler. Yatırımcıya personel eğitimi ile ürün ve ekipman desteği sağlanıyor.
Uygun yer: AVM’ler ve işlek caddeler. Dükkanın ortalama büyüklüğünün 100 ile 150 metrekare arasında olması gerekiyor.
Bayilik verilecek şehirler: Türkiye genelinde bayilik verilecek.
Bayilerde aranan nitelikler: İşinin başında durabilecek ve işini takip edebilecek işletmeciler aranıyor.
Yatırım maliyeti: Metrekare başına bin 250 ile bin 500 dolar arasında değişiyor.
Ciro hedefi: Aylık 150 bin lira.
Kar marjı: Yüzde 40 ile yüzde 300 arasında değişiyor.
Başvuru için: 0344 225 03 03

Yazın en iyi işleri

Ice Mar

Bayilik paketinin içeriği: Mado’nun yeni markası Ice Mar, pastane ve kafe zincirlerine corner bayilik veriyor. Ürün gamı içerisinde dondurma, sütlü tatlı grupları, sahlep, sıcak çikolata ve poğaça bulunuyor.
Uygun yer: Kafeler ve pastaneler. Bayinin ortalama aylık bir ton dondurma alması gerekiyor. Bayilik verilecek şehirler: İstanbul ve Marmara bölgesi.
Bayilerde aranan nitelikler: Herhangi bir özellik aranmıyor.
Yatırım maliyeti: Ürün alımına göre değişiyor.
Ciro hedefi: Aylık 2 bin ile 10 bin lira arasında değişiyor.
Kar marjı: Yüzde 30.
Başvuru için: 0212 624 00 46