BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.437,83
HABER /  GÜNCEL

Yaşar Güler: Gözlerimi açtıklarında onu gördüm

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, 15 Temmuz darbe gecesi nasıl rehin alındığını ve Akın Öztürk ile neler yaşadığını anlattı.

Abone ol

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi darbeciler tarafından rehin alınıp Akıncılar Üssü'ne götürülmüştü.

Org.Güler, nasıl rehin alındığını, Akıncı üssüne nasıl götürüldüğünü anlattı. "Gözlerimi açtıklarında karşımda Akın Öztürk vardı" diyen Güler, darbe girişiminin en tartışmalı sorusuna yanıt verdi.

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in darbenin mimarlarından olduğu iddia edilen Akın Öztürk hakkında verdiği ifade:

“Yere yat diye bağırırak içeri girdiler, koridorda sağa doğru çevirerek sürüklediler, üç kat aşağı sürüklediler. ‘Merak etmeyin tatbikat’ diyerek benimle alay ettiler. Bunu yapan benim emir subayım Mehmet Akkurt’tu. Ellerime ve dizimin altına plastik kelepçe taktılar. İlk kez o esnada çok korku hissettim. Bir araca bindirdiler. İçinde bulunduğum araca mermiler isabet ediyordu. Akıncılara götürdüler. Bir müddet sonra sessizlik hakim oldu. Sonra birden kapı açıldı Akın Öztürk'ün sesini duydum. Akın Öztürk 'Yav Yaşar sen burada ne geziyorsun. Senin burada olduğundan hiç haberim yok" Ellerimi ve gözlerimi Akın Öztürk çözdü. Öztürk, ‘Komutanı neden bu hale getirdiniz’ diye bağırdı.

SAĞ OLDUĞUNU HABER VER DEDİ

Akın Öztürk karşıma bir koltuk çekerek oturdu. Kendi astsubayı olduğunu söylediği sivil kıyafetli birisi çay, su ve bir tabak da çerez getirdi. Ayrıca o şahsa Yaşar Paşa'nın evini ara ve kendisinin sağ olduğunu haber ver dedi."

BU HERİFLER MANYAK

Akın Öztürk benimle konuşmaya başladı. Bu herifler manyak. Sen devlete karşı nasıl böyle birşey yapabilirsin dedi. Dün gece 23'den beri burada olduğunu ve bu hareketi bırakmaları için ikna etmeye çalıştığını, bir kısmını ikna ettiğini söyledi. Sonra kapıda silahlı nöbetçi olduğunu söyleyerek gitti."