BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,66
ALTIN 2.392,79
HABER /  GÜNCEL

Yarbay Mehmet Alkan'dan sert açıklama! Bir kez daha yıkıldım...

Şırnak'ta şehit düşen kardeşinin cenazesindeki sözleriyle olay olan Yarbay Mehmet Alkan, CHP heyeti ile bir araya geldi. Alkan, 'Bu ölüm keşke benim başıma gelseydi' dedi.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, şehit olan kardeşi Ali Alkan'ın cenazesinde söylediği sözlerle gündeme oturan Yarbay Mehmet Alkan ile görüştü.

CHP heyetine cenazeden sonra şeker ve tansiyon sorununun çıktığını söyleyen Yarbay Alkan'ın görüşme sırasında da kısa süre fenalaştığı belirtildi.

"HERKESİN KENDİSİNE SORMASI GEREKEN SORU"

Kardeşi Ali Alkan'ın şehit olduğu bölgede 2,5 yıl görev yaptığını belirten Yarbay Alkan, kardeşinin tayini çıktığında çok üzüldüğünü belirtti. "Orası yolun bittiği yer, Türkiye’nin sonu" diyen Yarbay Alkan konuşmasının devamında, "Kardeşimi evlendirmek için çaba sarf ettik ama olmadı. Benim çocuğum yok, o benim çocuğum gibiydi. Cenazede sorduğum soru niçin bu kadar gündeme geldi, neden bu kadar şaşırıldı ben de anlamıyorum. Sorunun bu kadar gündeme gelmesine şaşırıyorum. Herkesin kendi kendisine sorması gereken bir soru bu.” ded

yarbay-mehmet-alkandan-kritik-açiklama.jpg

"GENELKURMAY'IN SUÇLANDIĞI ÜLKEDE HER ŞEY OLABİLİR"

Cenazede söylediklerinden dolayı hakkında bir soruşturma açıldığına dair bilgisi olmadığını belirten Alkan, soruşturmayla ilgili bir tebligatın gelmediğini belirtti. Alkan, soruşturma haberleriyle ilgili şunları söyledi:

"Genelkurmay Başkanı’nın (İlker Başbuğ) terör örgütüyle suçlandığı yerde her şey olabilir. Bu ölüm keşke benim başıma gelseydi. Küçüğün büyüğü defnetmesi gerekir, büyüğün küçüğü defnetmesi çok ağrıma gitti. Babam ve ben en küçüğümüzü toprağa verdik.”

"GÖRÜNCE BİR KEZ DAHA YIKILDIM"

Yarbay Mehmet Alkan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Dün kargo aldık. Orduda askerlerin kullandığı miğferlerin içinde koruyucu madde vardır. Bu madde belli sürelerde Genelkurmay tarafından yenilenir ancak yenilenene kadar aşındığı, bozulduğu ve askerleri koruyamadığı olmuştur. Kargoda, kardeşimin maiyetindeki asker sayısı kadar, miğferin içine konan bu koruyucu madde vardı. Kendi parasıyla İstanbul’dan sipariş etmiş, askeri etkilenmesin diye. Askerini çocuğu gibi korurdu. Bunu görünce bir kez daha yıkıldım.”

CHP heyetinin ziyareti sırasında evde bulunan ve Alkan’ın bölgede görev yaptığı dönemde emri altında bulunan bir uzman çavuşun, “Komutanımız üstlerinden gelen yanlış emirlere itiraz ederek çok askerin hayatını kurtardı. Özellikle astlarıyla arası çok iyiydi” dediği belirtildi.

yarbay-mehmet-alkandan-kritik-açiklama.20150828102447.jpg

YARBAY MEHMET ALKAN CENAZEDE NE DEMİŞTİ?

Şırnak’ta şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın Osmaniye’deki cenazesinde, “Buradaki vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor” demişti.