BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99

Yaptığınız spor işe yaramıyor mu?

Yaptığınız spor işe yaramıyor mu?

Yaptığınız spor bir türlü etkisini göstermiyor mu? sporunuz bitince kendinizi bitkin mi hissediyorsunuz? bir türlü motive olamıyor musunuz? veya spordan sonra canınız mı acıyor?o zaman yazımızı mutlaka okuyun. hatta bu şikayetlere sahip değilseniz de okuyun... çünkü pudra.com'un araştırdığı bu 4...

Yaptığınız spor işe yaramıyor mu?

Yaptığınız spor bir türlü etkisini göstermiyor mu? Sporunuz bitince kendinizi bitkin mi hissediyorsunuz? Bir türlü motive olamıyor musunuz? Veya spordan sonra canınız mı acıyor?

O zaman yazımızı mutlaka okuyun. Hatta bu şikayetlere sahip değilseniz de okuyun... Çünkü Pudra.com'un araştırdığı bu 4 işaret, yaptığınız sporun etkisiz hale gelmesine neden olur!

Yaptığınız spor işe yaramıyor mu?

Şikayet, şikayet, şikayet…

Sporu atlatmak için sürekli bahaneler üretiyor veya spordan sonra eve gelince sürekli olarak söyleniyor musunuz? Bu soruya cevabınız evet ise, siz yaşam tarzınızda sporun düzenine henüz duygusal olarak hazır değilsiniz demektir. Aynı zamanda spor yaparken sıkılıyor olmanız veya her seferinde yoruluyor olmanız seçtiğiniz sporu bir daha değerlendirmenizi gerektirebilir. Çünkü bu size uygun bir spor olmayabilir.
Ufak çözümler de mevcut tabii… Yaptığınız spora konsantre olmaya çalışmak, aklınızdan o an sporla ilgili olmayan her şeyi çıkarmak, kendinize hedefler koymak ve bu şekilde motive olmak, hareketlerden sıkıldığınız anda hocanızla görüşüp programınızı değiştirmek gibi…

Yaptığınız spor işe yaramıyor mu?

Spordan sonra yorgun ve hasta hissetmek

Elbette ki spordan sonra enerjik hissedildiği kadar bitkin de hissedilir. Fakat bu bitkinlik sizde kramplar, mide bulantısı veya baş ağrıları şeklinde gösteriyorsa kendini, durum biraz daha ciddi demektir. Sporu fazla kaçırıyor veya yanlış bir program uyguluyor olabilirsiniz. Endişe, uykusuzluk ve iştahsızlık da fazla spor yapmanın belirtilerindendir. O yüzden bu tip belirtilere de dikkat! Spor yaparken bu hatalara dikkat yazımızı da mutlaka okuyun ve sakatlanmalardan veya sporun etkisizliğinden sakının.

Aşırı spordan dolayı bu belirtilerden şikayetçiyseniz birkaç gün sporunuza ara verin. Bol bol dinlenin, bol su tüketin ve dengeli beslenmeye her zamankinden ayrı özen gösterin. Kendinizi sağlıklı hissettiğinizde sporunuza kaldığınız yerden devam edin; ama bu sefer sınırlarınızı bilerek!

Yaptığınız spor işe yaramıyor mu?

Spordan sonra çok ağrı olması

Kas ağrısının sıkı bir egzersiz sonrası herkesin başına gelmesi normaldir. Ama ağrı aşırı boyuttaysa ve özellikle eklemlerinizde veya kaslarınızın, kemiklerinizin belli bölgelerinde yoğunlaşıyorsa spor yaralanmasına maruz kaldınız demektir. Bu durumda yapmanız gereken şey ise tabii ki doktora gitmektir.

Spor yaralanmalarını nedeni aşırı egzersiz yapmak, kendini zorlamak gibi sebeplerin yanı sıra, yanlış spor ayakkabı seçimi de sebep olur. Yanlış spor ayakkabı modelini giymek stres kırığı, kas zedelenmeleri, disk kaymaları gibi yaralanmalara neden olabilir. Bu tip hastalıklar da belli bir sürede iyileşebilmektedir.