BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.507,72
HABER /  GÜNCEL

Yanmadan bronzlaşın!

Güneşe maruz kalarak bronzlaşma sırasında ve sonrasında cildin refahını sağlamak önemli. Saatlerce sıcak altında kalıp, tam anlamı ile 'yanmanız' sonrasında bronzlaşmak mümkün.

Abone ol

Doğal Ürün Uzmanı Volkan Kurt, bunu bitkileri kullanarak doğal yollarla yapılabileceeğini belirtiyor. Bitkilerden elde edilen, "ultra bronzlaşma yağı" ile koyu bir tene sahip olmayı öneriyor. Kavrulmadan güzel bir deriyi elde etmenin çözümü olarak da şu bilgileri veriyor:.

"Bronzluk için cildi hazırlamak gerekir. Bunun için doğal yağlar yardımcı oluyor. Uçucu yağların bilinen gençleştirici ve tamir edici etkisi bronzlaşmada canınızı yakmadan sonuç almayı sağlıyor. Nemlendirici ve yatıştırıcı özelliklere sahip bazı doğal yağları kullanarak, kahverengi tonu yakalamanın mümkün olduğunu belirtiyor.

BİTKİSEL YAĞLARLA TURUNCULAŞAN TEN AYLARCA BOZULMUYOR

"Yaz boyunca bronz kalmak ve koyulaşmış tenin süresini uzatmak için, önce 1-2 gün kavurucu olmayan bir gökyüzü altında güneşlendikten sonra, her tarafınızı kaplayacak şekilde bitkisel yağ sürün. Çikolata bir tene kavuşmayı hızlandırmak ve cildi yumuşak, pürüzsüz tutmak için güneşlenme sonrası zamanı bekleyin." Susam yağı, havuç yağı, kayısı yağı, buğday yağı, ve badem yağı gibi yağların kullanıldığı bu yöntemin uygulama formülü önemli. Direk bedeninize sürmek için uygulama saatinin 16.00 veya 17.00 olmasına dikkat edin. 3 veya 4 gün sonra sonuçtan memnun olacaksınız. Yavaş yavaş cilt üzerinde aydınlık ve karanlık alanlar arasındaki fark kapanacak.

Fakat düzgün bir koyulaşma uygulamasının süreci biraz sabır istiyor. Önce iki veya üç gün, bu yağı kullanmadan güneşlenmek zorundasınız.
Anında bilinçsizce bronzlaşmanın deriyi tahrip etme gibi birçok yan etkisi var. üstelik bu yolla gelen bronzluk sürecinin ömrü çok uzun değil. Kapkara teninizin iki ay bile görmeden sonlanmasını istemiyorsanız, yağların gücüne başvurun. Alacalı ten görüntüsü gibi bir çok cilt problemine de çözüm sağlayan yağların getirdiği turuncu rengi çok uzun süre yaşayabilirsiniz.