BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,75
ALTIN 2.418,56
HABER /  DÜNYA

Yangında can pazarı yaşandı

Aydın’da 5 katlı bir apartmanda çıkan yangında korku dolu anlar yaşandı. Duman nedeniyle balkonlarda mahsur kalan 5 kişi ile yardıma koşan i...

Abone ol

Aydın’da 5 katlı bir apartmanda çıkan yangında korku dolu anlar yaşandı. Duman nedeniyle balkonlarda mahsur kalan 5 kişi ile yardıma koşan iki vatandaş itfaiye merdiveniyle kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre; bugün saat 11.45 sıralarında Aydın merkez Meşrutiyet Mahallesi Geçlik Caddesi numara 64 adresinde bulunan beş katlı Kaya Apartmanı’nın ikinci katındaki Berhan ve Nurhan Şen çiftine ait dairede henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın anında boş olan dairenin üst ve alt katında oturan komşular, dumanı fark ederek binayı terk etmeye çalıştı. Yoğun duman nedeniyle dışarı çıkamayan apartman sakinleri, kendilerini balkonlara kapatarak çevredeki esnaflardan yardım istedi.
Yangını polis ve itfaiyeye haber veren esnaflarda İsmail ve Suna Uğurlu çifti, apartmanda mahsur kalanlara yardım edebilmek için binaya girdi. Yanan dairenin bitişiğindeki ikamete giren Uğurlu çifti de, dumandan geri dönemeyince balkona çıkıp, kapıları kapatarak yardım beklemeye başladı. Kısa sürede olay yerinde gelen Aydın Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, yangın merdiveniyle beşinde katta mahsur kalan bir baba ve 2 kızıyla ikinci katta mahsur kalan karı kocayı ve de yardıma giden Uğurlu çiftini kurtardı. Zehirlenmekten son anda kurtarılan 7 kişi, olay yerinde sağlık kontrolünden geçirildi. Dumandan etkilenen Suna Uğurlu ile bir kimliği henüz belirlenemeyen bir erkek şahıs, ambulansla Aydın Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
Çok sayıda itfaiye aracıyla müdahale edilen yangın nedeniyle polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Isınan camların patlaması nedeniyle polis bölgeyi araç ve yaya trafiğine kapattı. Yaklaşık 45 dakika süren çalışmaların ardından yangın kontrol altına alındı. Yangın sırasında evde kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi. Büyük çaplı maddi hasarın meydana geldiği evde inceleme yapan polis ve itfaiye ekipleri, yangının çıkış nedeniyle ilgili olarak çalışma başaltı.

YARDIMA GİDERKEN MAHSUR KALDILAR
Balkonda gördükleri kişilerin kendilerinden yardım istediğini belirten İsmail Uğurlu, “Balkondaki kadın itfaiyeye haber vermemizi istedi. İtfaiyeye haber verdikten sonra eşim binaya girdi. Onun ardından bende yukarı çıktım. Bu sefer biz duman içerisinde kaldık. Balkona çıktık, duman gelmesin diye kapıları kapattık. Sonra itfaiye geldi ve sağ olsunlar hepimizi kurtardılar” dedi.
(İHA)