BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  GÜNCEL

Yalçındağ o kelimeyi ağzına almadı

En zor dönemlerde hazırladığı raporlarla dikkat çekiyorlardı. TÜSİAD'ın baş döndüren değişimini Taraf gördü..

Abone ol

Hükümetin Kürt açılımı konusunda kapısını çaldığı TÜSİAD farklı bir görüntü çizdi. Daha doğrusu Taraf bu ayrıntıyı yakaladı ve manşetine çekti..

TÜSİAD'taki çarpıcı değişimi yadırgayan gazete, okurların karşısına "Bir zamanlar 'Kürt' derlerdi" başlığıyla çıktı..

Dünkü görüşmede patronlar kulübünden cesur adımlar bekleyenler hüsrana uğradı.. Başkan Arzuhan Doğan Yalçındağ Kürt kelimesini ağzına almadı..

Gazete kimsenin ağzını açamadığı dönemlerde cesur raporlar hazırlayan TÜSİAD'a DİSK'i örnek gösterdi.

Haberin spotunda "TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'la Kürt meselesine demokratik çözüm arayışını görüşürken bir türlü sorunun adını ağzına alamadı. Yalçındağ'a göre, tek derdimiz 'terör sorunu'" ifadeleri yer aldı..

Haberin alt başlıklarında hedefte yine Yalçındağ vardı.. TÜSİAD'ı tutuculukla eleştiren gazete işçi sendikası DİSK'i işaret etti.

RAPORLAR MAZİDE KALDI

İş dünyasının demokratikleşme talebini öne çıkardığı günlerin mazide kaldığını yansıtan görüşmede, Yalçındağ, 'Kürt' kelimesini telaffuz etmedi. 1997'deki raporunda Kürt sorununa çözüm önermişti.

DİSK'TEN 'CESUR ADIM' TALEBİ

Yalçındağ 'terör' çözülmesi gereken en önemli problem derken, Atalay'ın dünkü diğer durağı olan DİSK'te, Genel Başkan Çelebi kapsamlı reform önerileri içeren bir dosya sunup cesur adım bekliyoruz" dedi.