BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39
MEDYA

Yalçın Akdoğan'dan sert medya eleştirisi

NTV'ye konuk olan Yalçın Akdoğan medyayı eleştirdi. Yönetimine el konan gazeteler hakkındaki görüşü sorulan Yalçın Akdoğan medyaların tutumunu eleştirdi.

Yalçın Akdoğan kısa süre önce yönetimine el konulan Nokta ve İpek Medya'nın tutumunu eleştirdi. Yalçın Akdoğan medya ile ilgili düşüncelerini şöyle açıkladı: 


Demokrasiye mi, darbeye mi hizmet ediyorsun?


Sürekli millete hakaret eden, hükümete savaş açan, Türkiye'yi tahrik ederek iç savaş açan bir tutum içindeler. Böyle olmaz. Nokta'nın yaptığı da yenilir yutulur birşey değildir. Medya demokrasinin önemli bir parçasıdır ama taşıdığı muktedir ile bir parçasıdır. Sen demokrasiye mi yoksa darbeye mi hizmet ediyorsun?


Basın özgürlüğü bu değil


Sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza söylenmedik hangi cümle kaldı? Daha ileri demokrasi bir ülkede ne söylenebilirdi acaba? Böyle bakıldığında kimsenin susturulduğu yok. Bu da basın özgürlüğü değil. Basın ahlakı ile basın özgürlüğü bir arada gider. Sizin sorumluluklarınız, hassasiyetleriniz olur.


Dönemin en büyük şirketlerine el koymaya çalışıp şimdi de...


Bir şeyin içerisine medya girdiği zaman dokunulmazlık kazanmıyor. Kutsallık da kazanmıyor. İster hakim, ister savcı, ister medya mensubu ol. Suç işliyorsan hesabını hukuk çerçevesinde vereceksin. Yoksa medyaya dokunulmazlık zırhı getirip herkese hakaret edip suç işleyeceksin, hükümetleri devirmeye çalışacaksın, o dönemin en büyük şirketlerine el koymaya çalışacaksın; şimdi de bağarıp çağıracaksın. Böyle birşey olmaz!'

Sitene Ekle
Etiketler