BIST 9.695
DOLAR 32,52
EURO 34,82
ALTIN 2.427,55
GÜNCEL

Dehşet olay! Alevileri kafese koyup canlı kalkan yaptılar

Suriye'de Ceyş'ül İslam (İslam Ordusu) adlı örgüt esir tuttuğu Suriye askerlerini ve Alevi vatandaşları bir kafese koyarak canlı kalkan yaptı.

Suriye'de rejim yanlısı Alevileri canlı kalkan yaptılar. Görüntüleri sanal aleme düşen olaya çığ gibi tepki yağıyor. Suriye’nin başkenti Şam’ın doğusunda muhaliflerin denetimindeki Doğu Guta bölgesinde onlarca Alevi mezhebinden kadın, erkek sivil ve rejim yanlısı esir askerin kafesler içinde kalkan olarak tutulduğuna dair görüntüler yayınlandı.


Muhalif haber sitesi Shaam Network’te yayınlanan görüntülerde her birinde 5 civarında kadın ve erkeğin bulunduğu kafeslerin kamyon kasalarında taşındığı görüldü.


Esad karşıtı örgütlere yakınlığıyla bilinen Londra merkezli İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan açıklamada, kafese koyulanların askerler ve aileleri oldukları ifade edildi. Gözlemevi Başkanı Rami Abdülrahman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ceyş’ül İslam, aralarında ailelerin de bulunduğu esirleri ve kaçırdıklarını canlı kalkan olarak kullanıyor” dedi.

Sitene Ekle
Etiketler