BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19

Windows 7'nin püf noktaları (I)

Windows 7'nin püf noktaları (I)

Windows 7 işletim sistemi piyasaya sunuldu. peki hangi özellikleri tüketicilerin beğenisini kazandı? chip online'den ali göngör sistemin 77 püf noktasını yazdı. bugün 26 özelliğini sunuyoruz..

Windows 7'nin püf noktaları (I)

Windows 7 işletim sistemi piyasaya sunuldu. Peki hangi özellikleri tüketicilerin beğenisini kazandı? Chip online'den Ali Göngör sistemin 77 püf noktasını yazdı. Bugün 26 özelliğini sunuyoruz..

Windows 7'nin püf noktaları (I)

Uygun Windows sürümünü bulmak

Windows 7 üç farklı sürümde satılıyor: Home Premium, Professional ve Ultimate. Birçok kullanıcının pahalı Windows 7 sürümlerinde bulunan ekstralara ihtiyacı yok. Home Premium son kullanıcı için fazlasıyla yeterli. Home ve Professional sürümlerde eksik olan Bitlocker sürücü şifrelemesini ücretsiz TrueCrypt programıyla tamamlayabilirsiniz.

Windows 7'nin püf noktaları (I)

64-bit'e geçiş yapmak

Windows 7 iki farklı mimaride sunuluyor. x86 (32-bit) ve x64 (64-bit). Aşama açısından bakıldığında Windows 7, 64-bit olarak sunulan ikinci büyük Windows lansmanı oluyor. Dolayısıyla 64-bit'e geçiş yapmanın zamanı geldi. Eğer Windows 7'nin kutulu sürümünü satın aldıysanız 64-bit DVD'yi kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Windows 7'nin püf noktaları (I)

Eski XP bilgisayarınızı hazırlayın

Windows XP'den Windows 7'ye doğrudan yükseltme yapılmıyor. Eğer bu yüzden dosya ve ayar taşıması yapmayı düşünüyorsanız Windows XP ve Vista için Windows Kolay Aktarım programını kullanarak işin zor kısmını rahatlıkla atlatabilirsiniz.

Püf nokta: Windows 7 kurulumunu kullanımda olan Windows XP sisteminden de başlatabilirsiniz. Kurulum DVD'sini takıp gelişmiş kurulumu seçmeniz yeterli. Böyle yaptığınızda ayarlar, kişisel klasörler ve kurulu programlar "Windows.old" isminde bir klasöre taşınır. Yapmanız gereken sadece bu klasördeki eski dosyaları sistemdeki yeni yerlerine taşımak olacak.