BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Wikileaks ile 2011'de istenen koalisyon!

ABD'nin gizli yazışmaları ortalığa saçılması şüphe uyandırdı. Wikileaks belgeleri beraberinde senaryoları getirdi.

Abone ol

Wikileaks'in yayınladığı ABD'nin diplomatik yazışmalarının Türkiye ayağında AK Parti-CHP koalisyonunun hedeflendiği iddia edildi. 

Çılgın ancak bir o kadar da kulaktan kulağa yayılan yayılan iddiayı gündeme getiren isim Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar oldu.

Seçime aylar kala ABD çıkarlarına taş koyanların hedef gösterilmesi kafaları karıştırdı. Şamil Tayyar'a göre diplomatik dedikodular içeren metinlerin amacı AK Parti'yi zayıflatmak.

Tayyar'ın iddiası bununla sınırlı değil. Kaset skandalı ile CHP'yi biçimlendiren irade ile bu belgeleri ortaya dökenler aynı organizasyonun parçası. Bugünkü köşesinde bu amacı ve iktidarın önünü kesmek için çıkarılan engelleri yazdı.

Cumhurbaşkanı Gül: "Belli bir amaç varmış gibi"

Wikileaks belgelerine temkinli yaklaşan Gül şunları söylemişti: "Bazı şeyler sanki süzgeçten geçiriliyor. Bir sistematiği olduğu kanaatindeyim. Burada bir amaç varmış gibi geliyor bana ama tabii ki şimdiden kesin bir şey söylemek doğru değil. Neler gelecek, neler yayınlayacaklar bunlara bakmak gerekir."  

AK Parti/CHP Koalisyonu

"(...)CHP’deki lider değişiminin yaşandığı günlerde asıl hedefin AK Parti olduğunu ve Başbakan Erdoğan’ı tasfiye etmek istediklerini dile getirdiğimde gülenler, yeni gelişmeler karşısında dudaklarını büzüştürmesinler.

O dönemde, mevcut siyasal konjonktür AK Parti’nin tümden tasfiyesine imkan vermediği için AK Parti-CHP Koalisyonuna dayalı senaryonun satın alınma ihtimali en yüksek senaryo olduğunu yazdığımda neredeyse herkes CHP-MHP senaryosundan söz ediyordu.

İşte Wikilieaks hamlesi...

2003, 2007 ve 2009’da iktidar partisini darbeyle deviremediler, şimdi Balyoz ve Ergenekon’u aklayıp Wikilieaks enstrümanını kullanmak istiyorlar. Bu dedikodular, seçim sürecinin en önemli malzemeleri olacaktır.

Her daim ifade ettiğim gibi, 8 yıldır iktidar partisi ve Türkiye üzerinde oyun üstüne oyun kuranlar hep başarısız oldular, bu kez tuttururlar mı muhataplarının tuzağı algılama kabiliyeti ve oyun kurgusuna bağlıdır.

İktidar partisi, 8 yıldır bu tuzaklara düşmeden etkin ve güçlü bir oyun kurucu olarak sahada yer almasını bildi, inanıyorum yine başaracaktır. Eğer Türkiye’de bir iktidar değişikliği olacaksa buna karar verecek olan halktır, uluslararası komplocular ve onların yurt içindeki uzantıları değil."