BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Whatsapp kullananlara 5 ipucu

Whatsapp kullananlara 5 ipucu

700 milyondan fazla kullanıcısı olan Whatsapp'ı daha pratik kullanmanın bazı yolları açıklandı.

Whatsapp kullananlara 5 ipucu

700 milyondan daha fazla kullanıcısı olan Whatsapp’ı daha pratik kullanmak mümkün. Her gün saatlerimizi ayırdığımız bu uygulamanın bilmediğimiz özellikleri neler? Sosyal blog sitesi Mashable Whatssapp’ı daha pratik kullanmak için pek fark edilmeyen 5 önemli özelliğini derledi.

Whatsapp kullananlara 5 ipucu

1 GELEN MEDYA DOSYALARINI KAYDETMEYİN
Whatsapp’ta size gönderilen bir video ya da fotoğraf açtığınız anda telefonunuza kaydediliyor. Bu telefonunuzda büyük bir hafıza işgaline yol açıyor. Bunu engellemek için Whatsapp`ın "Ayarlar" menüsünden "Sohbet Ayarları"na girip "Alınan Medyayı Sakla" seçeneğini iptal ederek ortadan kaldırabilirsiniz.

Whatsapp kullananlara 5 ipucu

2. MESAJ ÖNİZLEMELERİNİ GİZLEYİN
Yanınızda birileri varken telefonunuza gelen mesajı birilerinin görmemesini istemiyorsanız bu özelliği durdurmanız gerekiyor. Bunun için "Ayarlar" menüsüne gidip "Bildirimler" kısmına girin ve "Önizlemeyi Göster" seçeneğini iptal edin. Artık ekranınızda mesajın içeriğinden ziyade sadece mesaj var bildirimi gelecek.

Whatsapp kullananlara 5 ipucu

3. KONUMUNUZU PAYLAŞIN
Birileriyle buluşmanız gerekiyor ve tarif etmekte zorlanıyor musunuz? Hemen Whatsapp’tan konumunuzu gönderin ve zorlanmadan buluşmayı sağlayın. Ancak bunun için Whatsapp’ın konumunuzu bulmasına izin vermeniz gerekiyor.Bu özelliği kullanmak için konuşmalarınızın herhangi birine girin ve mesaj kutusunun üstünde bulunan ataç işaretine tıklayın. Harita işaretini seçin. Eğer hala bu özelliği aktive etmemişseniz telefonun önerdiği adımları takip edin. Çoktan aktive etmişseniz, başka bir Whatsapp kullanıcısına konumunuzu göndermeye izin veren seçeneği göreceksiniz. Artık ister harita bilgisiyle, ister Google Maps`ten yakınınızda bulunan seçili konumlardan birini kullanarak konumunuzu paylaşmaya hazırsınız.