BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Vücudunuzun doğal zırhı zerdeçal

Vücudunuzun doğal zırhı zerdeçal

İçerdiği kurkumin benzeri bileşiklerle bilimsel araştırmalara konu olan taze zerdeçal kanserden unutkanlığa kadar birçok hastalığa ilaç gibi gelir. Hastalıklardan korunma bakımından da zerdeçal tüketmek fayda sağlar.

Vücudunuzun doğal zırhı zerdeçal

İçerdiği kurkumin benzeri bileşiklerle bilimsel araştırmalara konu olan taze zerdeçal kanserden unutkanlığa kadar birçok hastalığa ilaç gibi gelir. Hastalıklardan korunma bakımından da zerdeçal tüketmek fayda sağlar. İçerdiği kurkumin benzeri bileşiklerle bilimsel araştırmalara konu olan taze zerdeçal kanserden unutkanlığa kadar birçok hastalığa ilaç gibi gelir. Hastalıklardan korunma bakımından da zerdeçal tüketmek fayda sağlar.

Vücudunuzun doğal zırhı zerdeçal

Birçok yararlı zerdeçal bileşeninin işlenme sürecinde kaybolması, bu besinin besleyici özelliğinin azalmasına neden olur. Taze zerdeçalın yüzde 6-9'u yağdır. Zerdeçal yağı da antikanser bileşen kurkuminin emilimini artırarak vücudun bu faydadan yararlanmasını sağlar. Ayrıca sadece taze zerdeçalda bulunan uçucu yağ, kurkuminin yararını daha da artırır. Zerdeçal, sağlıklı hücrelere hasar veren zehirli maddeleri önleyen antioksidan bileşenleri kurutulmuş zerdeçaldan daha fazla içerir.

Vücudunuzun doğal zırhı zerdeçal

Zerdeçal, çeşitli kanser tiplerine karşı korunmada yardımcı olup günümüzde tedavide destek olarak da kullanılmaktadır. Son yıllarda kanser hastalarında klinik çalışmalarda kurkuminin olumlu katkısı yoğun olarak araştırılmaktadır. İçerdiği doğal antioksidanların antikanser etkiden sorumlu olduğu düşünülmektedir.

Vücudunuzun doğal zırhı zerdeçal

Yaşam süresinin uzaması, bunama ve Alzheimer hastalığı gibi rahatsızlıkların görülme sıklığını artırdı. Zerdeçal ise beyinde amiloit plaklarının oluşumunu engellerken, iltihap önleyici özelliğiyle beyin hasarını azaltabiliyor.