BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.478,93
GÜNCEL

Vücudunda yanıklar olan kadınla karşılaşan orangutan bakın ne tepki verdi

ayvanat Bahçesi’nde yaşayan Rock ismindeki orangutanın vücudunda yanıklar olan kadınla karşılaşancı bakın ne yaptı?

Indianapolis Hayvanat Bahçesi’nde yaşayan Rock ismindeki orangutanın vücudunda yanıklar olan kadını gördüğünde verdiği tepki bu hayvanlara neden saygı duymamız gerektiğini bir kez daha bizlere gösteriyor.

2015 yılında Darci Miller’ın geçirdiği kaza sonucunda vücudunda yanıktan kaynaklı yaralar oluştu. Kadın yıllar boyunca çeşitli estetik operasyonlar geçirse de vücudu asla eskisi gibi olmadı. Buna rağmen Darci hayata umut dolu gözlerle bakmaya devam etti. Darci’nin hemen her gün yaptığı şeylerden biri de erkenden uyanıp yürüyüş yapmak. Evde oturduğunda maalesef depresif düşüncelere kapılıyor.

Bir gün Darci arkadaşıyla beraber hayvanat bahçesini ziyarete gitti. Gittikleri hayvanat bahçesi, ABD’nin en fazla orangutan barındıran hayvanat bahçesi. Her ne kadar hayvanların yaşam alanları hayvanat bahçeleri olmasa bile buradaki hayvanlar rehabilite süreci boyunca insanlarla tanışma fırsatı yakalıyorlar. Orangutanların arasında en eskilerden biri de 9 yaşındaki Rocky. Rocky, insan seslerini taklit etmek konusunda oldukça başarılı. Hayvanat bahçesine plansız bir şekilde giden Darci, Rocky’nin hayata bakış açısını değiştireceğinden habersizdi.

Darci orangutanla karşılaştığında, Rocky kadının vücudunun neden bandajlarla sarılı olduğunu çok merak etti. İşler bu sırada ilginçleşmeye başladı. Rocky parmağıyla Darci’nin yanıklarını işaret etti. Başta Darci tedirgin oldu. Orangutan gerçekten de onun acı çekiyor olabileceğini anlamış mıydı? Rocky’nin merakı giderek artmaya başladı. Darci yavaşça bandajlarını kaldırarak Rocky’ye yaralarını gösterdi. Rocky’nin tepkisini görünce hayvanların ne kadar zeki olduğunu bir kez daha anlayacaksınız.

Sitene Ekle