BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.388,72
HABER /  GÜNCEL

Vicdanı olan herkes bu vahşeti görsün!

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt şap hastalığı yüzünden ölen hayvanlara dikkat çekmek için yoğun çaba sarfediyor.

Abone ol

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, şap hastalığı yüzünden telef olan büyükbaş hayvanları göstererek, "Vicdanı olan herkesin bu vahşeti görmesini istiyoruz" dedi.

Kars ve Ardahan'da yüzlerce hayvanın şap nedeniyle telef olması üzerine uçakla Kars’a gelen CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, köylünün sorunlarını dinledi. Kars’ın Selim İlçesi'ne bağlı Beyköy, Akçakale ve Karakale köylerine giderek dere kenarında telef olan hayvanları gören ve besicinin feryatlarını dinleyen Öğüt, yetkililerden bölgede olağanüstü hal ilan edilmesini istedi.

GİTTİĞİM HER YERDE HAYVAN ÖLÜLERİYLE KARŞILAŞIYORUM 

Gittiği her yerde hayvan ölüleri ile karşılaştığını vurgulayan Milletvekili Ensar Öğüt, köylülere şap hastalığına dair önlemlerin alınıp alınmadığını sordu. Köylülerin hiçbir müdahale olmadığı yanıtıyla karşılaşan Öğüt, böyle bir katliama tanıklık etmeleri için hayvanseverleri bölgeye davet etti. Hayvan ölüleri için açılan kuyuları inceleyen Ensar Öğüt, dere kenarlarına atılan leşlerin çevreye pis koku yaydığını söyledi.

VİCDANI OLAN HERKES BU VAHŞETİ GÖRSÜN 

Sarıkamış Allahuekber Dağları eteklerindeki Selim İlçesi'ne bağlı Akçakale'de 350, Beyköy’de 250 ve Karakale'de ise 65 büyükbaş hayvanın öldüğünü ifade eden Öğüt, bu sayının gün geçtikçe arttığını vurguladı. Hayvan ölümlerinin takipçisi olacağını ve sorunu meclise taşıyacağını hatırlatan Öğüt, "Kars ve Ardahan'dan yoğun telefon aldım. Çiftçinin feryadını duyan yok. Gelip burada yaptığım incelemede gördüklerim beni çok üzdü. Vicdanı olan herkesin bu vahşeti görmesini istiyorum. Burada sınır bekçiliği yapan insanların tek geçim kaynağı olan hayvanlar ölüyor. Buna insanlık adına hiç kimse duyarsız kalmamalı. Gerek yetkililer gerekse hayvanseverler buraya gelip bu manzarayı görsünler" dedi.