BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.397,10
HABER /  GÜNCEL

Vatikan'a saldırı riski orduyu alarma geçirdi

İtalyan basınına göre, "İslami kökenli olası saldırıları önlemek için birkaç gündür Vatikan'ın ana girişlerinde İtalyan ordusu devriye görevi yapıyor".

Abone ol

Katolikliğin merkezi Vatikan'da, terör tehdidine karşı İtalyan ordusu görev yapmaya başladı.

İtalyan basını, "İslami kökenli olası saldırıları önlemek için birkaç gündür Vatikan'ın ana girişlerinde İtalyan ordusu devriye görevi yapıyor" diye yazdı.

Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) propaganda organı Dabiq dergisinde geçen yıl, Vatikan'daki San Pietro Bazilikası'nın tepesinde örgüt bayrağının dalgalandığını gösteren bir fotomontaj çalışması yayımlanmıştı.

IŞİD tehdidi

IŞİD, daha sonra da bazı videolarında Vatikan ve Roma'ya tehditlerde bulunmuştu.

Vatikan'a yönelik tehditler, geçen cuma günü İtalya genelinde yapılan terörle mücadele operasyonunun da merkezindeydi.

İtalya'da faaliyet gösteren bir El Kaide hücresine yönelik operasyonda 20 kişi hakkında gözaltı işlemi yapılmıştı.

Pakistan ve Afganistan vatandaşlarından oluşan, Sardinya adası merkezli hücrenin, 2010 yılında Vatikan'a saldırı planladığı belirtilmişti.

Ordu alarmda

İtalyan La Repubblica gazetesi, IŞİD'in tehditleri ve El Kaide operasyonunun ardından Vatikan'ın ana giriş noktalarına İtalyan ordusundan askerlerin konuşlandırıldığını yazdı.

La Repubblica gazetesine konuşan Kardinal Walter Kasper de, Vatikan'ın ana girişleri ve bazı ülkelerin Vatikan büyükelçilikleri yakınlarında İtalyan askerlerinin güvenliği sağlamakla görevlendirildiğini doğruladı.

Papa'nın güvenliği

Papa'nın güvenliğini sağlamakla görevli Papalık Jandarması'nın da Papa Francesco'ya halkın arasına karışmaması ve zırhlı Papa-mobil aracını kullanması tavsiyesinde bulunduğu belirtildi.

Kardinal Kasper, Papa'nın halkla birebir temasa geçmekten vazgeçmeyerek bu tavsiyeyi reddettiğini söyledi.

Papa'nın güvenliğini sağlamak için 90 jandarma ve 120 İsviçreli Muhafız görev yapıyor, ziyaretçiler metal detektörlerinden geçerek Vatikan'a girebiliyor.