BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Vardığın anlaşmaları açıkla”

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Çözüm çözüm diye tutturduğunuzu nedir? Çık millete açıkla. Vardığın anlaşmaları açıkla” dedi.<br/>MHP Gr...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Çözüm çözüm diye tutturduğunuzu nedir? Çık millete açıkla. Vardığın anlaşmaları açıkla” dedi.
MHP Grup Başkanvekili Vural, partisinin Kırklareli İl Başkanlığını ziyaret etti. Vural, ziyarette yaptığı basın açıklamasında, “Türk milleti aynı zamanda, İslam dünyasının umududur. Dolayısıyla Türk milletinin üzerinde oynanan oyunlar aynı zamanda İslam Dünyası’nın üzerinde oynanan oyunları da hazırlamaktadırlar. Bu süreç içerisinde yaşadığımızı bu gelişmeler istikametinde Türkiye’de de çok önemli gelişmeler oluyor. AK Parti ve BDP ile birlikte hazırladığı çözüm ve barış süreci adı altında Türkiye’nin çözüldüğünü müşahede ediyoruz. Maalesef Sayın Başbakan dün akşam iftar sofralarında çözüm sürecinden vazgeçmeyiz çözümden vazgeçmeyiz derken, Türk milletine bu çözümü ne olduğunu anlatma sorumluluğu vardır” dedi.

“NE YAPMAK İSTİYORSUN?”
Kırklareli’den Başbakan Erdoğan’a seslenen MHP Grup Başkanvekili Vural, “Kendisine çağrıda bulunuyorum, ne yapmak istiyorsun? Türkiye’yi nereye götürmek istiyorsun? PKK ve BDP ile hangi konularda anlaştın? Neleri millete hazmettirmek istiyorsun? Çözüm çözüm diye tutturduğunuzu nedir? Çık millete açıkla. Vardığın anlaşmaları açıkla, o bakımdan çözüm süreci adı altında pazarlanan maalesef PKK terör örgütünün KCK paralel devlet yapılanmasıyla doğu ve güneydoğumuzda hakimiyet alanının genişletmekten öteye bir anlam taşımıyor. Sayın Başbakan’ın terör bitsin, analar ağlamasın adı altından Türk milletinin egemenliğini milli devlet yapımızı ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devletinin her yapısını ortadan kaldıracak girişimlere göz yumduğu anlaşılmaktadır. Sayın Başbakan’ın Türk milletine açıkça çözümün ne olduğunu ortaya koyması ve çözümün nelerden olduğunu anlatması namus ve şeref borcudur. Ucu, üstü kapalı milleti tehditle bu sonuçlara bu süreçlere Türk milleti mecbur ve mahkum bırakılamaz. ‘Terör bitsin, analar ağlamasın, kan dökülmesin’le Türk milleti adeta tehdit edilmektedir. Eğer PKK terör örgütünün istek ve arzularını kabul etmeksek, KCK paralel devlet yapılanmasını kabul etmeksek kan devam eder, analar ağlamaya devam eder diyerek adeta PKK terör örgütü kartını PKK kullandığı gibi bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da kullanıyor. Bu demokrasi için bir zulümdür. Utanç verici bir tablodur” şeklinde konuştu.
(İHA)