BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,99
ALTIN 2.445,77

Van'dan büyük kaçış başladı!

Van'dan büyük kaçış başladı!

Van'da meydana gelen depremlerin ardından kentten kaçış sürüyor.binlerce depremzede başka illerdeki kamu kurumlarının sosyal tesislerine gitmek için başvurdu.başvuru merkezinin önünde uzun kuyruklar oluşturken, başta antalya ve mersin olmak üzere yoğun talep nedeniyle bu illere kayıtlar...

Van'dan büyük kaçış başladı!

VAN'da meydana gelen depremlerin ardından kentten kaçış sürüyor.

Binlerce depremzede başka illerdeki kamu kurumlarının sosyal tesislerine gitmek için başvurdu.

Başvuru merkezinin önünde uzun kuyruklar oluşturken, başta Antalya ve Mersin olmak üzere yoğun talep nedeniyle bu illere kayıtlar alınmadı.

Van'dan büyük kaçış başladı!

Van'da meydana gelen 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki ayrı deprem felaketinin ardından evleri zarar gören depremzedeler, ağır kış şartları ve dondurucu soğuk nedeniyle zor durumda kalınca, kenti terk etmeye başladı. Binlerce depremzede başka illerdeki kamu kurumlarının sosyal tesislerine gitmek için başvuru yaptı.

Van'dan büyük kaçış başladı!

Başvuruların kabul edildiği Başbakanlık Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Toplum Merkezi önünde toplanan binlerce kişi uzun kuyruklar oluşturdu. Soğuk havaya rağmen saatlerce kuyrukta bekleyen depremzedeler, başvuru formlarını almak için de izdiham yarattı.

Van'dan büyük kaçış başladı!

Formları dolduran depremzedeler yine uzun kuyruklar oluşturarak başvurularını yaptılar. Türkiye'nin çeşitli illerindeki kamu kurumlarının sosyal tesislerine gönderilmek üzere başvuran depremzedeler, kenti bir an önce terk etmek istediklerini söylediler.