BIST 10.725
DOLAR 32,25
EURO 34,96
ALTIN 2.426,77
HABER /  GÜNCEL

Vanda savaş gibi kavga

Van'da minibüsçüler arasında çıkan kavgada 7 kişi yaralanarak hastanede tedavi altına alındı

Abone ol

Van'da, bir grup minibüs sürücüsü arasında sıra yüzünde çıktığı belirtilen ve silah, sopa ile bıçakların kullanıldığı kavgada 7 kişi yaralandı. Olay sonrası 4 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt'tan alınan bilgilere göre, bugün saat 16.10 sıralarında Kazım Karabekir Caddesi üzerinde bulunan şehiriçi minibüs durağında, bazı şoförler arasında sıra yüzünden tartışma yaşandı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine çok sayıda kişi, sopa ve bıçaklarla birbirilerine saldırdı. Çevrede büyük paniğe sebep olan kavgada, olay yerine gelen polis ekipleri, kalabalığın dağılmasını sağlamak için havaya ateş açtı. Bu sırada polis dışında bazı kişi veya kişilerin de silahla ateş açtığı gözlendi. Uzun süre devam eden kavgada Nevzat Demirhan, Suat, Enver, Reşat ve Rıza Özerler ile Ekrem Polat ve Nihat Kömür isimli şahıslar, aldıkları bıçak ve sopa darbeleri ile yaralandı. Yaralılar çevredeki araçlarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Çevrede güvenlik önlemi alıp şerit çeken polis ekipleri inceleme yaparken, kavgaya karıştığı öne sürülen Ömer, Kadir, Sıddık ve Yunus Ahi isimli kardeşler gözaltına alındı. Polis ekipleri tarafından, kavgada kullanıldığı tespit edilen 1 adet tabanca ile çok sayıda bıçak ve sopa ele geçirildiği belirtildi.