BIST 10.725
DOLAR 32,18
EURO 34,94
ALTIN 2.437,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van'da kaçak et operasyonu

Van Belediyesi'ne bağlı zabıta ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda ele geçirilen kaçak etler, imha edildi.

Abone ol

Van Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda ele geçirilen 9 ton kaçak et, yakılarak imha edildi.

İhbar sonucu Yeni Mahalle'deki bir depoya Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa operasyon düzenleyen zabıta ekipleri, piyasaya sürülmeye hazır torbalar içine yerleştirilmiş 9 ton kaçak et buldu. Bir kasap tarafından yurda kaçak olarak sokulduğu belirtilen 9 ton et, kamyona yüklenerek imha bölgesine götürüldü. Emniyet, jandarma, zabıta ekipleri ve Tarım Müdürlüğü görevlileri gözetiminde etler benzinle yakılarak imha edildikten sonra üzeri kapatıldı.

Van Belediyesi Zabıta Müdürü A. Vahap Kıpçak, bu etlerin yakalanmaması durumunda halk için adeta bir kıyım olabileceğini ve vatandaşın sağlığını ciddi olarak etkileyeceğini belirtti. Kıpçak, "Biz bu operasyonla halkımızı ciddi bir tehlikeden korumuş olduk. Kaçak olarak kesilen etleri de emniyet ve jandarma yetkilileri huzurunda yakarak imha ettik. Halkımızın sağlığı üzerinden rant elde etmek isteyenlere hiçbir şekilde izin vermeyeceğiz. Bu konuda halkımızın da et tüketimi konusunda daha hassas ve dikkatli olmaları gerekir.

Cumhuriyet tarihinden bu yana ele geçirdiğimiz en büyük et oranı olarak bu operasyonumuz tarihidir. Halkın sağlığı bizim için en önemli olaydır. Bunun için gereken tüm tedbirleri aldık. Bu etlerin piyasaya sürülmeden yakalanması büyük bir şanstır"
dedi.