BIST 10.320
DOLAR 32,22
EURO 35,12
ALTIN 2.468,13
HABER /  GÜNCEL

Vanda 160 kilogram eroin!

Van'da gerçekleştirilen 2 ayrı operasyonda 160 kilo eroin ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Abone ol

Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, İran üzerinden gelecek olan uyuşturucuyu batı illerine sevk etme hazırlığında olan kişileri mahkeme kararıyla 3 ay boyunca teknik takibe aldı.

Geçen hafta sonu, M.G. isimli şahsın transit marka araçla batı illerine uyuşturucu sevk edeceği bilgisine ulaşıldı.

Bilgiler doğru doğrultusunda harekete geçen ekipler, M.G. isimli şahsın kullandığı aracı Van-Hakkari yolunda durdurarak arama yaptı. Zula olarak tabir edilen gizli bölmelerde 50 kilo 46 gram toz eroin ele geçirildi.

Ekipler, uyuşturucu maddenin taşıyıcısının yanı sıra temin edicisi olarak bilinen A.D., İ.D. ve M.D.'yi Van'da, uyuşturucuyu teslim alarak Avrupa ülkelerine nakledecek olan K.D.,'yi İstanbul'da yakaladı.

Olayla ilgili yapılan soruşturmada, aynı şahıslarla bağlantılı olduğu belirtilen K.K. isimli şahsın Başkale ilçesinde kamyonla batı illerine uyuşturucu sevkiyatı yapacağı öğrenildi.

Bunun üzerine takibe alınan K.K. isimli şahsın sevk ve idaresindeki kamyon Başkale ilçesinde Başkale Kaçakçılık Polisi ve jandarma ekiplerinin ortaklaşa araca yaptığı operasyonla durduruldu. Araçta yapılan aramada zula olarak tabir edilen gizli bölmelerde karbon kağıtlarıya sarılmış 110 kilo eroin maddesi bulundu.

Her iki olayda gözaltına alınan 7 kişi, çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.
Öte yandan, iki operasyonun dışında Van polisinin son iki hafta içinde gerçekleştirdiği 3 ayrı operasyonda 22 kilo 906 gram eroin ile 33 kilo 250 gram toz esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan 10 kişi tutuklandı.

Edirne Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda kasım ayında bir TIR'da ele geçirilen 575 kilo eroinin de karbon kağıtlarıyla kaplanmış olduğunu göz önünde bulunduran ekipler, Van'da ele geçirilen 110 kilo eroinle Hamzabeyli'de ele geçirilen eroinin sahiplerinin aynı kişiler olduğunu düşünüyor.



26.11.2008 12:03