BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.430,80
HABER /  GÜNCEL

Van Gaal M.United'da işbaşı yaptı

Son olarak ülkesinin milli takımını dünya üçüncüsü yapan Hollandalı teknik adam, tatile çıkmadan yeni görevine başladı. Van Gaal'ın yardımcılığını Ryan Giggs yapacak.

Abone ol

Manchester United'ın yeni menajeri Hollandalı Louis van Gaal, Dünya Kupası'nın sona ermesinden sonra vakit geçirmeksizin göreve başladı.

Louis van Gaal bugün ilk kez takımın antrenman tesisinde oyuncular ve teknik heyetle tanıştı.

62 yaşındaki Hollandalı teknik adam yarın düzenleyeceği basın toplantısında hedeflerini anlatacak.

Louis van Gaal daha önce yaptığı açıklamada, Manchester United'da da Hollanda milli takımındaki bütünlüğü sağlamak istediğini söylemişti.

Kariyerinde Hollanda, İspanya ve Almanya takımları ile yedi lig ve bir Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ile bir UEFA Kupası şampiyonluğu olan Van Gaal son olarak Hollanda'yı dünya üçüncüsü yapmıştı.

Yardımcısı Ryan Giggs

Mayıs ayında göreve getirilen Louis van Gaal, Hollanda ile sözleşmesi sürdüğü için Manchester United'ın 4 Mayıs'ta başlayan hazırlık kampının ilk aşamasına katılamadı.

Bu sürede takımı, Hollandalı teknik adamın yardımcısı olan ve tam 24 yıl Manchester United'da forma giyen 40 yaşındaki Ryan Giggs çalıştırdı.

Geçtiğimiz sezon, efsane menajer Sir Alex Ferguson'ın yerine göreve gelen David Moyes yönetiminde çok kötü bir sezon geçiren Manchester United, İngiltere Premier Ligi'ni yedinci sırada tamamlamış ve uzun süre sonra ilk kez Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanamamıştı.

Manchester United şu ana kadar toplam 56 milyon sterline (Yaklaşık 71 milyon euro) Athletic Bilbao'dan İspanyol Ander Herrera ve Southampton'dan İngiliz Luke Shaw'ı transfer etti.

Sezon öncesi cuma günü ABD turuna çıkacak Manchester United ilk dört hazırlık maçında Los Angeles Galaxy, Roma, İnter ve Real Madrid'le karşı karşıya gelecek.

Manchester United yeni sezonda Premier Lig'deki ilk maçında ise 16 Ağustos'ta sahasında Swansea'yle karşılaşacak.