BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Vali’den herkes yerini bilsin göndermesi

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, dün oynanan Adana Demirspor-Manisaspor maçında Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın prot...

Abone ol

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, dün oynanan Adana Demirspor-Manisaspor maçında Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın protokoldeki yerini beğenmeyerek maçı terk etmesiyle ilgili olarak "Bu tip problemlerin çözümü herkesin yerini bilmesidir" dedi.
5 Ocak stadında dün Adana Demirspor ile Manisaspor arasında oynana PTT 1. Lig Play Off maçı sırasında Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın protokoldeki yerini beğenmeyerek maçı terk etmesiyle ilgili Adana Valisi Hüseyin Avni Coş açıklama yaptı. Coş, ilde protokolün nasıl olması gerektiğinin belli olduğunu belirterek, "Kişiye özel protokol olmaz, protokolün esasları bellidir. Valiliğin internet sitesinde de listesi vardır. Buraya bakarak herkes yerini bilmesi ve ona göre davranması lazım "diye konuştu.
Vail Coş, kendisinin konumumda bir sorun olmadığına dikkat çekerek şunları kaydetti:
"İl protokolünde valinin yeri belli. Ama sayın başkan vekili milletvekillerinin önüne geçmek istiyor. O zaman da başkan vekilinin önüne geçmesi, parlamenterlerimizi rahatsız ediyor. Devlet protokolüne göre ilde validen sonra milletvekillerimiz geliyor. O konuda sorun yaşadı. Bu protokolün uygulayıcısı da biziz. Bu manada eksiklik ve yanlışlıkları zaman zaman hatırlatmak zorunda kalıyoruz. Sayın milletvekillerinin önüne geçme yaklaşımı olunca kendisine ayrılmış bir yer olduğunu oraya oturması gerektiğini sayın vekilin bundan rahatsızlık duyabileceğini, protokole uygun davranılırsa herkesin rahat edeceği ve hoşnut olacağı ifade edildi. Herhalde bundan rahatsız olmuş. Valinin hemen yanında oturması gerektiğini dair önyargısı var başkan vekilinin. Bu önyargıyla değil bu konuda belirlenmiş olan protokol esasları dairesinde bu işlerin uygulanması söz konusudur. Herkes kuralla titizlikle uymalı ve birbirine saygı duyduğu taktirde sorun olmaz. Aksi taktirde kaos olur."
Coş, bu tip problemlerin çözümünün herkesin yerini bilmesi olduğunun altını çizerek, "Yerini bilmiyorsa en basit yolla valilik sitesinden protokol listesine bakması gerekir. Yerini öğrendikten sonrada yerine uygun olarak, hal ve harekette bulunurlarsa hiçbir melese çıkmaz" dedi.
(İHA)