BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Vali'den etek boyuna düzenleme

Giresun Valiliğinin internet sitesinde yer alan açıklamada mezuniyete giden öğrenciler için Vali Dursun Ali Şahin'den uyarı geldi

Abone ol

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, mezuniyet ve kutlama törenleriyle ilgili bir genelge yayımladı.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklama aynı zamanda Giresun Valiliğinin internet sitesinde de yer aldı. Giresun Valisi Dursun Ali Şahin imzalı genelge şöyle: "Huzur ve güven ortamı içerisinde başarı ile sürdürülen 2010-2011 Eğitim Öğretim yılı tamamlanmak üzeredir. Bu eğitim-öğretim yılında da öğrencilerimiz yoğun ve yorucu bir süreç yaşamışlardır. Bu süreçte insan için okula başlamak ve mezun olmak önemli safhalardır. Bu kapsamda yapılan mezuniyet törenleri öğrencilerimize okulla buluşma, öğretmenleri ve arkadaşları ile tanışma ve gelecek için dayanışma fırsatı sağlamaktadır.

ETEK BOYUNA ÖZEL AYAR

Mezuniyet törenleri ve kutlamalarda özellikle kız öğrencilerin ilgi yönetmeliğin (a) bendinde belirtildiği şekilde eteklerin diz kapağını örtecek boyda olmasına, kolsuz ve askılı kesinlikle giydirilmemesine dikkat edilecektir. Öğrencilere aşırı masraf yaptırılmayacaktır. Önemli olan eğitimde başarıdır. Okul aktiviteleri hep ikincil olarak düşünülmelidir. Sonuç olarak ilimiz ilk ve orta dereceli okullarda düzenlenen mezuniyet ve kutlama törenlerinde öğrencilerin ilgi (a) yönetmelik ve ilgi (b,c) genelgelerde belirtilen hükümlere uygun davranılmadığı görüldüğünden, bundan böyle okullar tarafından yapılacak mezuniyet törenlerinde yukarıda belirtilen yönetmelik ve genelge hükümlerine uygun davranılmasını, uygulamadan okul müdürlerinin sorumlu tutulacağının bilinmesini genelgede belirtilen hususların uygulanmasında ilçe Kaymakamlarının duyarlı olmasını önemle rica ederim."