BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.431,59
HABER /  DÜNYA

Vali TRT'nin yayınını böyle kestirdi

Vali Mutlu TRT Haber ekibine "Canlı yayına gerek yok. Siz bana sordunuz mu canlı yayın yapacağız diye?" çıkışınca canlı yayın sona erdi.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Taksim Gezi Parkı eylemcileriyle görüşüp fikir alış-verişinde bulunan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, özel buluşmayı TRT canlı yayınlamaya niyet edince tepki koydu.

Dün gece Gezi Parkı'nda gençlerle buluşan Vali Mutlu, bu adımıyla kamuoyundan alkış aldı. Bu özel buluşmayı canlı olarak yayınlamak isteyen TRT'ye de izin vermeyen Vali, "Ben kendi elemanlarıma bile kayıt yaptırmıyorum" dedi.

Görüşmenin samimi havasının bozulmaması için Vali Mutlu aynı tavrı 'kendine özel kayıt yapan' eylemciye karşı da gösterdi. Vali Mutlu, 'Buna gerek yok. Ben burada devletin televizyonunu bile sizin izninizle aldım ve istediğiniz anda da kapattırırım. Böyle birşeye ihtiyaç yok.' dedi.

TOPLANTININ SAHİBİ BENİM KUSURA BAKMAYIN

Tartışmanın devam ettiği sırada video kaydı alan eylemci ise Vali Mutlu'ya 'Ben sizin görüntünüzü alayım ve arkadaşların sorularını alayım.' şeklinde bir seçenek sundu.

Buna da sıcak bakmayan İstanbul valisi 'Hayır. Bu toplantının sahibi benim. Kusura bakmayın.' diyerek bir kez daha görüntü alınmasını istemediğini dile getirdi.

TRT ÇALIŞANLARINA FIRÇA

Bu sırada toplantının yapıldığı alanda yeralan TRT çalışanlarının canlı yayında oldukları bilgisini vermesi üzerine görevli gazetecilere de tepki gösteren Mutlu 'Canlı yayına gerek yok. Siz bana sordunuz mu canlı yayın yapacağız diye? Kesecek bile olsanız siz bana sordunuz mu canlı yayın yapıyoruz diye?... Benim bilgim olmadan ve bu arkadaşlara bunu danışmadan yayın yapmamanız lazım.' dedi.

TRT, Vali Mutlu'nun bu tepkisi üzerine yayını yarıda kesti.