BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,84
ALTIN 2.444,91
HABER /  DÜNYA

SDP binasına düzenlenen operasyon kamerada

Gezi Parkı eylemleri kapsamında Sosyalist Demokrasi Partisi binasına düzenlenen ve Ulaş Bayraktaroğlu’nun da aralarında bulunduğu 70 kişinin...

Abone ol

Gezi Parkı eylemleri kapsamında Sosyalist Demokrasi Partisi binasına düzenlenen ve Ulaş Bayraktaroğlu’nun da aralarında bulunduğu 70 kişinin gözaltına alındığı operasyon, polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Operasyonda polise demir çubuk fırlattığı görülen Bayraktaroğlu’nun, ekiplere taş ve molotofkokteyli attığı görüntüler de ortaya çıktı.
Geçtiğimiz günlerde polisin Taksim Gezi Parkı eylemleri kapsamında SDP binasına düzenlediği operasyonun görüntüleri basına dağıtıldı. SDP MYK üyesi Ulaş Bayraktaroğlu’nun da aralarında bulunduğu 70 kişinin gözaltına alındığı operasyon anı polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenirken, polisler ilk olarak parti binasına kapıyı koçbaşı ile kırarak girmeleri yer alıyor. Özel Harekat Timleri’nin de desteklediği operasyonda yapılan aramalarda eylemlerde kullanılan çok sayıda testere, çekiç, havai fişek, Molotof, sapan ile kullanılan bilyeler, bıçak, satır, silah ve mermi ele geçirildi.
Öte yandan Taksim Meydanı’nda polis müdahalesi sırasındaki eylemler de polis kamerasına yansıdı. Görüntülerde Beyoğlu’nda SPD İlçe Teşkilatı binasın yapılan operasyonlarda esnasında aralarında Ulaş Bayraktaroğlu’nun da olduğu gözaltına alınan zanlıların eylemler esnasında polise sapanlarla taş atması, demir çubukları kullanarak mancınık yapıp taş, Molotof ve havai fişek atmaları gözüküyor. Ayrıca Bayraktaroğlu’nun, Gezi Parkı eylemlerinde polise Molotof atması, parti binasına yapılan operasyon esnasında pencereden bariyer demiri atması da görüntüler yer alıyor.
Geçtiğimiz Salı günü gözaltına alınan ve aralarında Ulaş Bayraktaroğlu’nun da bulunduğu 70 kişi, bugün Çağlayan Adalet Sarayına sevk edildi.
(İHA)