BIST 10.657
DOLAR 32,06
EURO 34,81
ALTIN 2.423,18
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Vahdettin Köşkü Başbakan'a ofis mi oluyor?

MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'nü sordu.

Abone ol

Türkkan, Çevre ve Şehircilik Bakanı tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde şöyle dedi:

Son Osmanlı Padişahı Vahdettin’in tahta geçmeden önce yaşadığı İstanbul Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü’nde çalışmalar tamamlanmış, köşk yıkılarak yeniden yapılmıştır. Bu Köşk ve çevresindeki arazi daha önce Bahattin Gören adlı bir müteahhide aitken, turizm imarı ile birlikte eski bakanlardan birisinin de ortak olduğu bir şirkete satılmıştı. Köşk’ün ne olarak kullanılacağı konusunda birçok iddia öne sürülmektedir. Restorasyonun başında turistik tesis, daha sonra yabancı devlet adamlarının kalacağı konuk evi olacağı konuşulan Vahdettin Köşkü için son senaryo ise Başbakanlık Çalışma Ofisi olacağı yönündedir.

İddialara göre, geçtiğimiz günlerde onaylanan Çengelköy’deki dev kamulaştırma da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın köşke gelip gidişi sırasında trafiğe takılmaması için yapılmıştır.

Bu nedenle;

1-İstanbul Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü ve etrafındaki arazi şu anda kimin mülkiyetindedir?

2-Vahdettin Köşkü'nün restore edilmesinin amacı nedir, Köşk’ün ne olarak kullanılması düşünülmektedir?

3-Vahdettin Köşkü yabancı devlet adamlarının kalacağı konuk evi olarak mı değerlendirilecektir?

4-Restore edilen Vahdettin Köşkü’nün Başbakanlık Çalışma Ofisi olarak kullanılacağı doğru mudur, burada kim ikamet edecektir?

5-Bu köşk Başbakanlık Çalışma Ofisi olarak kullanılacak ise buranın seçilmesinin gerekçeleri nelerdir, özel bir nedeni var mıdır?

6-Çengelköy’de yapılan son düzenleme Başbakan Erdoğan’ın köşke gelip gidişi sırasında trafiğe takılmaması için mi yapılmıştır?