BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Üzüm üreticilerinin kuyruk çilesi

Kilis’te Suma Fabrikası’na üzüm teslim etmek için traktörleriyle sıraya giren üreticiler, 5 kilometrelik kuyruk oluşturdu. <br/>Kilis’in ilç...

Abone ol

Kilis’te Suma Fabrikası’na üzüm teslim etmek için traktörleriyle sıraya giren üreticiler, 5 kilometrelik kuyruk oluşturdu.
Kilis’in ilçe ve köylerindeki üzüm üreticiler, ürünlerini Suma Fabrikası’na vermek için uzun kuyruk oluşturdu. Fabrikaya üzüm vermek için günlerdir bekleyen üreticiler, yaklaşık 5 kilometrelik araç kuyruğu oluşturdu. Gece traktörlerinin üzerinde uyuyan üreticiler, satacakları üzümün parasının yarısının traktör kirasına gittiğini belirterek, "Yıllardan beri üzüm üreticisinin yüzüne bakan yok. Fabrika önünde günlerdir ürettiğimiz üzümü vermek için bekliyoruz. Traktör kuyruğu 5 kilometreyi aşarak çevre yolunu buldu. Üzüm üreticileri ile ilgilenen ne siyasetçi var ne de bir başkası. Üzüm nasıl meydana geliyor, bilen yok. Bir kilo yaş üzüm bir bardak çay parası bile etmiyor. Bu çektiğimiz rezilliğe bu fiyatlar değmez. Suma Fabrikası’na maliyetinin altında üzüm veriyoruz. Üzüm üreticisinin sahibi yok" dedi.
Öte yandan Suma Fabrikası yetkilileri, üreticilerin üzümlerini almak için 16 saat çalışıldığını, bu yıl önceki yıllara oranla rekoltenin fazla olması yüzünden yoğunluk yaşandığını, üzümünü fabrikaya vermek için sırası gelmeyen veya geçenlerin üzümlerini getirmeleri nedeniyle yoğunluk oluştuğu ve birkaç gün içerisinde kuyruğun sona ereceğini ifade etti.
(İHA)