BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  GÜNCEL

Uyuyan hakim ve savcıyı çeken yandı

Ethem Sarısülük davasında uyuyan hakim ve savcının fotoğrafını çekene, mahkeme heyeti suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin davanın duruşmasında hakim ve savcıyı uyurken görüntüleyen kişi hakkında mahkeme heyetince savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Gerekçesi ise duruşmada görüntü ve ses kaydının yasak olması.

Ethem Sarısülük davasında, hakim ve savcının uyurken fotoğraflarını çeken kişi hakkında, mahkeme heyeti tarafından, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Ankara'daki Gezi olayları sırasında öldürülen Ethem Sarısülük davasında hakim ve savcının uyuduğu iddiaları yeni bir boyut kazandı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun konu hakkında inceleme başlatmasının ardından, bir gelişme de fotoğrafları çeken kişi hakkında yaşandı.

Mahkeme heyeti, duruşmada görüntü ve ses kaydının yasak olduğu gerekçesiyle, fotoğrafı çeken kişi hakkında gerekli işlemlerin yapılması için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Ethem Sarısülük'ün ölümüne ilişkin görülen davanın 3. duruşmasında mahkeme heyetinde yer alan üye hakim Cevdet Bak ile Cumhuriyet Savcısı Mustafa Şahin'in 'uyuduklarına' ilişkin fotoğraflar internet sitelerinde yer almıştı.

Fotoğrafları ihbar kabul eden HSYK, konuya ilişkin inceleme başlatmıştı. 



Ethem Sarısülük davasına bakan Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinde savcı ve hakim işte böyle uyumuştu... 

16842.jpg