BIST 10.216
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.406,09
HABER /  DÜNYA

Uyuşturucu çetesi böyle çökertildi

Konya’da, yapılan baskınlarda sokak satıcısı ve kuryelerden 27 kilo esrar, 2 kilo eroin ve çok miktarda uyuşturucu hapla yakalanan 39 şüphel...

Abone ol

Konya’da, yapılan baskınlarda sokak satıcısı ve kuryelerden 27 kilo esrar, 2 kilo eroin ve çok miktarda uyuşturucu hapla yakalanan 39 şüpheli tutuklandı. Salçanın içine bile uyuşturucu saklayan çete böyle çökertildi.
Edinilen bilgiye göre, Konya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri uyuşturucu ticaretine aracılık eden kurye ve sokak satıcılarına yönelik yaptığı çalışma sonrası peş peşe baskınlar düzenledi. 2 hafta içerisinde yapılan 15 ayrı baskında 63 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 27 kilo esrar ile 2 kilo eroin ve çok miktarda uyuşturucu hap ele geçirildi. Bir araca yapılan baskında uyuşturucu maddelerin bir kısmı boya kutusuna konulan salçanın içinde bulundu. Evlere yapılan baskınlarda ise şüpheliler tarafından banyoda eritilmek istenen eroin ele geçirildi.
Özel Harekat Polisinin desteğiyle evlere yapılan baskınlar ve kuryelerin getirdiği uyuşturucu maddelerin ele geçirildiği araçlara yapılan baskınlarda gözaltına alınan 63 kişi belirli aralıklarla adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 39’u uyuşturucu ticareti yapmak suçundan dolayı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(İHA)