BIST 9.782
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.433,04
HABER /  MEDYA

Uykusuz hacklendi mi? Bakın işin aslı ne?

Karikatür ve mizah dergisi Uykusuz, bu gün çeşitli haber sitelerinde Facebook sayfasının "hacklendiği" haberleri ile gündeme geldi. Ancak olayın aslı kısa sürede ortaya çıktı.

Abone ol

3 Milyon kişin beğendiği "Uykusuz Dergisi" adlı Facebook sayfasının "hacklendiği" iddia edilirken haberin perde arkasında şaşırtan iddialar gündeme geldi.

Geçtiğimiz yıl bir reklam ajansı ile anlaşan ve resmi Facebook sayfası bulunmayan dergi, ajansa ait "Karikatür Kulübü" adındaki yaklaşık 1 milyon kişin beğendiği amatör karikatürlerin yayınlandığı sayfanın adını "Uykusuz Dergisi" olarak değiştirerek ortak bir çalışma yapmak istediğini iletti.  Ajansın sayfasını kullanarak ve ajansın yönetiminde kısa sürede 3 milyon Facebook hayranına ulaşan dergi, hizmet bedeli talep edildiğinde milyonlarca liralık vergi borcunun olduğunu ve bu hizmet bedelini ödeyemeyeceklerini söyleyerek sayfaya el koymaya çalıştı.

Hacklendi haberleri dergi tarafından çıkartılmış

Ajansa ait olan Facebook sayfasını alamayan derginin ortaklarından ve imtiyaz sahibi Uğur Gürsoy, medya çalışanı arkadaşlarına rica ederek sayfanın hacklendiği haberlerini kısa sürede yaydı. Ancak yapılan haberin gerçeği yansıtmadığı ve milyonlarca lira vergi borcu olan derginin çalıştığı firmalara ödeme yapamadığı öğrenildi.