BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.397,29
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Üsküdar'da Hilmi Türkmen ile devam

Üsküdar'da Mustafa Kara'nın aday olmayacağını açıkmasının ardından Hilmi Türkmen aday adaylığını açıkladı.

Abone ol

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın yeni dönemde Belediye Başkanlığı’na aday olmayacağını açıklaması sonrası Üsküdar’da yerel siyaset oldukça hareketlendi.

Kara’nın ailevi nedenlerden dolayı aday adayı olmaması sonrası AK Parti’den Üsküdar’da ilk olarak İlçe Başkan Yardımcısı Behlül Ünver başvurusunu yapmıştı. Ünver’in ardından Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Hilmi Türkmen de aday adaylık başvurusunu yaptı.
Anadolu Yakası’ndaki tüm ilçelerde aynı akşam yapılan istişare toplantısı öncesi Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın da katıldığı programda aday adaylık başvurusunu AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı’nda yapan Hilmi Türkmen’e ilgi büyük oldu.

Hilmi Türkmen kimdir?

Asıl mesleği Avukatlık olan Türkmen, Karadeniz kökenli. Kara döneminde olduğu gibi önceki dönemin rahmetli Belediye Başkanı Mehmet Çakır’ın da Başkan Yardımcılığını yaptı. Trabzon Şalpazarlı olan Hilmi Türkmen, Refah Partisi kökenli bir isim.

hilmi.jpg

Türkmen’in Refah Partisi kökenli bir isim olması kendisine önemli bir avantaj sağlıyor.
Hatırlanacağı üzere Üsküdar’da 2009 yerel seçimlerinde Saadet Partisi adayı olan ve daha önceki 2 dönem Belediye Başkanlığı yapmış olan Yılmaz Bayat, yüzde 20,5’a tekabül eden 61 bin 416 oy aldı. 63 yaşındaki Bayat, geçtiğimiz yıl bir By-Pass ameliyatı geçirdi. Bayat’ın tüm bu olumsuz koşullar dâhilinde tekrar aday adayı olması sağlığı açısından da pek mümkün gözükmüyor. Bu durumda Üsküdar’da Refah Partisi kökenli bir isme muhafazakâr kesimin oylarının akması oldukça muhtemel bir durum olarak ortaya çıkıyor. Bu oy potansiyelinin 20 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. Hilmi Türkmen, HAS Parti ve Saadet Partisi tabanı tarafından sevilen ve destek gören bir isim olarak biliniyor.
AK Parti, 2009 yerel seçimlerinde Üsküdar’da 113 bin 399 oy (yüzde 37,9) ve CHP, 87 bin 719 (yüzde 29,3) oy almıştı.

Meclis Üyeliği büyük önem taşıyor

Halen Üsküdar’daki Meclis Üyelik sayıları şu şekilde:
AK Parti 27, CHP 15 ve Saadet Partisi 3
Büyükşehir Belediyesi’nde İl Genel Meclis Üyeliği’nin kalkması sonrası Büyükşehir Meclis Üyeliğinin önemi çok daha fazla arttı. Mevcut durumda, ilçelerde her 5 meclis üyeliğine 1 koltuk Büyükşehir Meclisi’ne gidiyor. Bugünkü şartlarda Üsküdar’dan Büyükşehir Meclisi’nde 5 AK Partili, 3 de CHP’li yer alıyor. Diğer ilçelerde olduğu gibi Üsküdar’da da meclis üyesi sayısı arttıkça AK Parti’nin Büyükşehir’deki gücü artacak. Bu durumda Türkmen’in Saadet Partisi’nin 20 bin oyunu alması nereden bakarsanız bakın çok kritik 1 Büyükşehir Meclis Üyeliği anlamı taşıyor. Bu durum Hilmi Türkmen ismini daha kuvvetli aday haline getiriyor.