BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Üsküdar’da belediye otobüsleri çarpıştı

Üsküdar’da durağa yanaşmak isteyen belediye otobüsü, önündeki bir başka belediye otobüsüne çarptı. Kazada 7 kişi yaralandı. <br/>Edinilen bi...

Abone ol

Üsküdar’da durağa yanaşmak isteyen belediye otobüsü, önündeki bir başka belediye otobüsüne çarptı. Kazada 7 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Nuhkuyusu Caddesi üzerinde saat 17.00 sıralarında, Oğuz Civelek yönetimindeki 34 TN 0213 plakalı Kadıköy-Kazım Karabekir hattında çalışan belediye otobüsü, Askerlik Şubesi Durağı’na yanaştı. Yolcuların iddiasına göre süratli olan otobüs, şoförün fren yapmasına rağmen duramayarak kaydı. Kayan otobüs, durakta beklemekte olan Kadir Aydoğdu yönetimindeki 34 TN 0318 plakalı başka bir belediye otobüsüne arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle Aydoğdu’nun kullandığı araç yola doğru savruldu. Kaza sonrasında otobüs şoförleri Aydoğdu ve Civelek’in yanı sıra yolcularda Burhan Kubilay Çelik, Hatice Duymaç, Hilal Yılmaz, Ayşegül Bakay ve Tuğba Uzunhasanoğlu yaralandı.
Kazayı gören vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Yapılan ilk müdahalenin ardından yaralılar ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Otobüs şoförü Oğuz Civelek otobüsün yoldaki ıslaklık nedeniyle kaydığını söylerken, yolcular ise otobüsün hızlı olduğunu iddia etti.
Yolculardan Ahmet Onaran, otobüste ayakta seyahat ettiğini ifade ederek, “Kaza bir anda oldu. Ben zaten bir yerlere çarptım. Otobüs biraz hızlıydı. Aniden önündeki otobüsü görmemiş olabilir ama durağa göre biraz hızlıydı. Otobüsün yarsı doluydu. Ayakta birkaç kişi daha vardı. Allah’tan cama doğru giden olmadı ama birkaç kişi devrildi” şeklinde konuştu.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.