BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Usame Bin Ladin'in hayatı

Usame Bin Ladin'in hayatı

11 eylül saldırıları ile adını tüm dünyaya duyuran usame bin ladin, çok zengin suudi arabistanlı bin ladin ailesinin çocuklarından biridir.

Usame Bin Ladin'in hayatı

11 Eylül saldırıları ile adını tüm dünyaya duyuran Usame Bin Ladin, çok zengin Suudi Arabistanlı Bin Ladin ailesinin çocuklarından biridir.

Usame Bin Ladin'in hayatı

Genç yaşta Müslüman Kardeşler teşkilatının fikirlerinden etkilenen Usame bin Ladin, 1979 Aralık ayında, arkadaşı, Suudi Gizli Servisi Şefi Prens Turki bin Faysal tarafından Pakistan Peşaver'e yollandı. Burada Sovyetler Birliği'ne karşı savaşmak üzere eğitildi.

Usame Bin Ladin'in hayatı

1986'da kendi kamplarını kurdu. Kurumsallaşmasının temelini 1988'e doğru gönüllüler hakkında bilgileri içeren bir veritabanı kurarak attı. Bu bilgisayar kayıtlarından hareketle 'El Kaide' adlı bir yapılanma ortaya çıktı

Usame Bin Ladin'in hayatı

Haziran 1990'da Irak lideri Saddam Hüseyin Kuveyt'e girince Usame Bin Ladin, Suudi sınırlarının korunması görevinin kendisi ve tabanına verilmesini istedi. Fakat Suudi Arabistan Kralı Fahd Amerikan askerlerini çağırınca çok öfkelendi; önce Pakistan'a, ardından Afganistan ve nihayet Sudan'a gitti.