BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Ürküten gelişme Hatay'a sıçradı

Hatay'a oldukça yakın olan Suriye’nin İdlip kentinde rejime bağlı askerlerin kimyasal silah kullandığı iddia edildi.

Abone ol

Suriye'nin İdlib kenti darkuş kasabasında meydana gelen saldırıda yaralanan 10'dan fazla Suriyeli, Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Hatay’ın cilvegözü sınır kapısından ambulaslarla giriş yapılırken sağlık görevlilerini ve gümrük memurlarının önlem amaçlı koruyucu kıyafetler giydiği belirtildi

4 YARALIDAN BİRİ ÖLDÜ

Oyunun kuralı değişir

Obama üç gün önce Suriye Kralı Abdullah ile ortak basın toplantısında bu yöndeki soruya şu cevabı vermişti: “Suriye hükümetinin kendi halkı üzerine kimyasal silahlar kullanması, benim hesaplarımı ve ABD’nin bu gibi durumlara yaklaşımını değiştirecek çizgiyi aşacaktır. Yani bu bir aç-kapa tuşu değil.”

Edinilen ilk bilgiye göre sınır hattından kimyasal silahla yaralandıkları iddia edilen 4 Suriyeliden biri hayatını kaybederken 3 yaralı Suriyelinin de göğüs cerrahisinde tedavi altına alındığı öğrenildi. Yaralıların kimyasala maruz kalıp kalmadıkları hakkında yetkililer açıklama yapmaktan kaçındı.

SAĞLIK GÖREVLİLERİ VE SINIR KAPISI PERSONELLERİ MASKE TAKTI

Bu arada yaralıları Cilvegözü Sınır Kapısından Türkiye’ye ambulansla getiren sağlık personelleri ile sınır kapısında görev yapanların maske taktıkları görüldü.

ACİL SERVİS SİVİL VATANDAŞLARA KAPATILDI

Kimyasal silahla yaralandıkları iddia edilen Suriyelilerin ambulanslarla getirildikleri Reyhanlı Devlet Hastanesi Acil Servisi yaralıların tedavi süreci sırasında sivil vatandaşlara kapatıldı.

Hastanede görevli Güvenlik güçleri dahil tüm personel maske takarken Acil Servisin girişi bantlar kapatıldı ve özel güvenlik görevlileri kaza ve kalp krizi geçiren hastaların dışında gelen vatandaşları başka hastanelere yönlendirdi.