BIST 9.700
DOLAR 32,53
EURO 34,96
ALTIN 2.430,07
HABER /  GÜNCEL

Ünye'de anonslar yapılıyor! Ordu sel felaketinde bu gece çok kritik zira...

ORDU'da dün yaşanan sel felaketinin ardından bugün Ünye'ren son dakika haberler geliyor. Ünye'nin ortasından geçen tabakhane deresi köprülere kadar yükseldi. Ünye'de anonslar yapılmaya başlanırken bu gecenin kritik olduğu ve derenin her an taşabileceği bildiriliyor. Karadeniz sahil yolu da kapatılmış durumda.

Abone ol

Karadeniz'de dün yaşanan felaket sonrası şiddetli yağışlar hız kesmeden devam ediyor. Bugün gözler Ünye ilçesine döndü. İlçenin ortasından geçip karadeniz otobanının altından denize dökülen Tabakhane Deresi taştı taşacak...

SAHİL YOLU KAPATILDI... Debisi yükselerek taşan dere, şehri tehdit etmeye başladı. Derede su seviyesi köprülere değince Karadeniz Sahil Yolu tedbir amaçlı trafiğe kapatıldı.


BU GECE ÇOK KRİTİK:Tabakhane Deresi'nin debisinin sürekli yükseldiği gelen haberler arasında. Bu gecenin çok kritik olduğu yağışların devam etmesi durumunda derenin tüm ilçeyi sular altında bırakabileceği bildiriliyor.

BİLANÇO AÇIKLANDI : Yaşanan felaket sonrası Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz bilançoyu açıkladı. Yılmaz bazı ilçelerde yaşanan selde 75 adet menfez ve 7 köprünün kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI: HASAR ALT SEVİYEDE...Sel felaketiyle ilgili genel bir değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, can kaybının yaşanmadığını ve maddi hasarın da gösterilenden daha az olduğunu açıkladı. Oktay, "Şu an itibariyle mağdur, herhangi bir ihtiyacı olan ve karşılanmayan vatandaşımız bulunmamaktadır. Bir zihinsel dönüşüme ihtiyacımız var. Dere yataklarına gerek konut, gerek iş yeri yapımıyla alakalı bundan sonrasında çok daha hassas olmamız gereken bir döneme giriyoruz" açıklamasını yaptı.

AFETZEDELERİN BORÇLARI ERTELENECEK...Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ordu'daki sel felaketinden etkilenen çiftçilerin düşük faizli zirai kredi borçlarının, il ve ilçe müdürlüklerine müracaatları halinde erteleneceğini bildirdi. Pakdemirli, yaptığı yazılı açıklamada,  tespit edilecek sigorta kapsamındaki hasarların, en kısa sürede tazmin edileceğini aktardı.

Ordu'daki selden şok görüntü! Asfalt bile yarıldı Fatsa denizindeki bakın ne?Ordu'daki selden şok görüntü! Asfalt bile yarıldı Fatsa denizindeki bakın ne?Ordu'daki selden şok görüntü! Asfalt bile yarıldı Fatsa denizindeki bakın ne?Ordu'daki selden şok görüntü! Asfalt bile yarıldı Fatsa denizindeki bakın ne?HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN


ULAŞTIRMA BAKANI: KÖPRÜLER GÖÇTÜ :
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ordu'daki selle ilgili olarak, "8 adet köprümüzde tahribat oluştu, bunların bir tanesi sahil yolunda olmak üzere 7 adedi göçtü, hizmet veremiyor." dedi.

30 yıldır böylesi görülmedi! Ordu'yu sel vurdu 7 köprü yıkıldı dehşet görüntüler var

Ordu'da sel afete dönüştü 8 köprü yıkıldı