BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Unutulan sözleşmelilerin kadro isyanı

Kadroları verilmeyen sözleşmeli personel, Erdoğan'dan verdiği sözü tutmasını istiyor

Abone ol

Memur sendikalarının "iş kazası" olarak nitelendirdiği, 632 sayılı KHK dışında kalan ve kadroya alınmayan sözleşmeli personelin isyanı büyüyor! Erdoğan'ın seçimlerden önce kadro sözü verdiği sözleşmeli belediye çalışanları, unutulduklarını söyleyerek, hükümetten verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyor.

Başbakan Erdoğan'ın Meclis kürsüsünden 61. Hükümet Programını açıklarken söylediği sözler, sözleşmeli belediye personellerinin umudu oldu. Seçimlerden önce verdiğimiz sözlerin hiçbirini unutmayacağı diyen Erdoğan'a ilk hatırlatma 632 sayılı KHK dışında kalan ve çoğunluğunu sözleşmeli belediye personelinden geldi. Seçimlerden önce çıkan ve kadroya geçirilen personel ile kendileri arasında hiçbir farkın olmamasına rağmen, yaklaşık 16 bini bulan personelin kapsam dışında kaldığını söyleyen sözleşmeli belediye çalışanları, hükümetin kendilerine verdiği sözü tutmasını istedi.

262 BİN 555 PERSONELDEN 206 BİNİ KADROYA GEÇTİ

Başbakanlık kayıtlarına göre 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararname öncesi, kamuda toplam 262 bin 555 sözleşmeli personel bulunuyor. Bunlardan 206 bini için KHK çıkmıştı. Kadro alamayan sözleşmelilerle ilgili seçimler öncesi katıldığı bir televizyon programında açıklama yapan Erdoğan, kapsam dışındra kalan sözleşmeli personel ile KİT çalışanları için kadro çalışmalarının yapıldığını açıklamıştı. 

SÖZLEŞMELİLER MALİYE İLE GÖRÜŞTÜ

Kadroya geçirilmeyen sözleşmelilere ilk müjde ise Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası'ndan geldi. Yerel yönetimlerde örgütlü sendika, belediye çalışanlarına kadro için Başbakanlık ve Maliye’nin kapısını çaldı. Bu ziyarette, 16 bin 500 sözleşmeli belediye çalışanı ile il özel idare, TRT ve diğer bazı kurumlarda kapsam dışı kalan sözleşmelilerin kadroya alınması görüşüldü. Görüşmeler olumlu sonuçlandı.