BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.391,41

Ünlüler hadım cezası için ne diyor?

Ünlüler hadım cezası için ne diyor?

'hadım cezasına' ünlüler ne diyorşu sıralar herkesin dilinde tbmm’de gündeme gelen “tecavüzcülere ilaçla hadım” yasası var. cinsel saldırı suçuyla yargılananların hadım edilmesini öngören yasa tasarısı henüz uygulama aşamasında değil. ama hafta sonu dergisinin yaptığı araştırmaya göre ünlülerin...

Ünlüler hadım cezası için ne diyor?

'HADIM CEZASINA' ÜNLÜLER NE DİYOR

Şu sıralar herkesin dilinde TBMM’de gündeme gelen “Tecavüzcülere ilaçla hadım” yasası var. Cinsel saldırı suçuyla yargılananların hadım edilmesini öngören yasa tasarısı henüz uygulama aşamasında değil. Ama Hafta Sonu dergisinin yaptığı araştırmaya göre ünlülerin çoğu söz konusu yasa önerisine “evet” diyor!

Ünlüler hadım cezası için ne diyor?

ZEYNEP BEŞERLER: HADIM ETMEK YETMEZ!

Bence meclis bu uygulamayı gündeme getirmekte geç bile kaldı. Çok doğru ve geç kalınmış bir uygulama. Tecavüz suçu işleyenlerin, bence bundan da ağır bir cezaya çarptırılması gerek.

Ünlüler hadım cezası için ne diyor?

FADİK SEVİN ATASOY: İŞ AİLEDE BAŞLIYOR

Başta aile, sonra sosyal çevre olmak üzere, nasıl bireyler yetiştirdiğimiz en büyük sorumluluğumuzdur. Mevlana’nın dediği gibi “Cehalet bataklığında fazilet çiçeği açmaz”... Önce cehaletin kökünü kurutmalıyız. Tecavüz denen bu korkunç saldırı, sapkın ve dengesiz aklın verdiği zararlar, tüm dünyanın ortak sorunu. Verilecek cezaların şiddeti ve caydırıcı etkisi bu konunun uzmanlarına bırakılmalı.

Ünlüler hadım cezası için ne diyor?

ERMAN TOROĞLU: ÖNCE ADALET SİSTEMİ DÜZELMELİ

İyi de suçlu olarak gösterilen kişi yalan yere suçlandıysa ne olacak? Ayrıca yasalaşacak böyle bir ceza, tecavüz suçunu bir kere mi yoksa birden fazla işleyenlere mi uygulanacak? Bir futbolcuya bile önce sarı kart gösterir, sonra kırmızıyı çıkarıp sahadan atarsın. Türkiye’de öyle şeyler oluyor ki, 20 sene sonra adamın suçsuz olduğu ortaya çıkabiliyor. Diyelim ki adamı yakaladın ve hadım ettin. Peki sonra suçsuz olduğu ortaya çıkarsa ne olacak? Bence Türkiye önce adalet sistemini düzeltmeli, sonra bu tarz yasalar üzerinde çalışmalı.