BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Ünlü televizyoncuya banka şoku

Ünlü televizyoncu ve gazeteci Mesut Yar, eşi Ferda Yar’ın yaşadığı banka şoku ile ilgili açıklamalarda bulundu. <br/>Bodrum’a program çekiml...

Abone ol

Ünlü televizyoncu ve gazeteci Mesut Yar, eşi Ferda Yar’ın yaşadığı banka şoku ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Bodrum’a program çekimleri için gelen Mesut Yar ve eşi Ferda Yar, kiralık kasalarının çilingirle açılması üzerine davacı oldukları banka ile ilgili açıklamalarda bulundu.

KİRALIK KASASININ ANAHTARINI VERMİŞLER
İstanbul Etiler’de bulunan bir banka şubesinde yaşanan olayda, iddiaya göre, ismi açıklanmayan bir müşteriye, yanlışlıkla ünlü televizyoncu Mesut Yar ve eşi Ferda Yar’ın ortak kullandığı kiralık kasanın anahtarı verildi. Kasadakileri almak için gelen müşteri, kilidi açamayınca banka personelinden yardım istedi. Anahtarın yanlış verildiğini bilmeyen görevliler, çilingir çağırarak kasayı açtırdı. Kasa açıldıktan sonra banka müşterisi kasadakileri bir torbaya doldurup bankadan ayrıldı. Evine giden müşteri torbadakilerin kendine ait olmadığını fark edince tekrar bankaya dönerek bir tutanak karşılığında iade etti. Yaşanan olayları bankaya çağrıldığında öğrenen Ferda Yar ise tutanağın kendisine verilmemesi üzerine bankaya dava açtı.

TAZMİNAT DAVASI AÇTI
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Mesut Yar, yaşanan olayla ilgili bankaya dava açtıklarını ifade ederek, “Evlendikten sonra eşim bir kiralık kasa tuttu. Bir kasaya ne konulacaksa onları koyduk. Aradan 2 ay geçtikten sonra eşimi bankadan çağırıp durumu anlattılar. Kiralık kasa yanlışlıkla açıldı, müşteri tarafından daha sonra geri getirildi. Biz bunun üzerine tutanağı istedik. Banka tutanağı bize vermedi. Ondan sonrada ihtarname çektik ve ona rağmen vermediler. Bizde manevi tazminat davası açtık. Bu olay geçen yıl kasım ayında yaşandı. İhtar Ocak ayında gitti. Sonuç itibari ile altı yedi aylık bir mevzu ve dava hukuksal süreçte.

“YATAK ODAMA GİRMİŞ GİBİLER”
Bu konu ile ilgili fazla konuşmak istemedim bu sonuçta adaletin çözeceği bir süreç. Sonuçta delillerle haklılığım ve mağdur olduğum ortaya çıkacaktır. Bir insanın yatak odasına nasıl girilirse kiralık kasasının açılması da böyle bir duygudur” dedi.

’’SONUÇTA BENİM MAHREMİYETİM’’
Mesut Yar’ın eşi Ferda Yar ise, “İnsanın en güveneceği yer bir bankanın kasasıdır. Takıları, evrağı, özel eşyaları her neyse içinde olan eşyaları söylemek istemiyorum o sonuçta benim mahremiyetim kasaya bıraktım. Birkaç ay sonrada aradılar ve kasanın açıldığını söylediler. Bende mahremiyetimize girildiği için ve hiçbir şekilde bize bu kasayı kim açtı? Tutanak nedir? Nasıl tutuldu gibi hiçbir şey vermedikleri için, dayatmacı bir tavır sergiledikleri için adalete başvurduk” dedi.
(İHA)