BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ünlü işadamı hayatını kaybetti 28 Şubat'taki rolü neydi?

TİSK'in Onursal Başkanı da olan ünlü işadamı Refik Baydur, hayatını kaybetti. Baydur, 28 Şubat sürecinde "5'li Çete" denilen grubun içinde aktif olarak yer almıştı.

Abone ol

TİSK'in Onursal Başkanı da olan Türkiye Kimya Petrol Lastik ve Plastik Sanayii İşverenleri Sendikası (KİPLAS) Yönetim Kurulu Başkanı Refik Baydur, hayatını kaybetti. Baydur için salı günü cenaze töreni düzenlenecek.

Baydur, 28 Şubat sürecinde, sürecin sivil kanadının en etkin grubu olarak olarak gösterilen ve 5'li Çete olarak adlandırılan grubun içinde yer almıştı.

Baydur'un vefatı KİPLAS'ın sitesinde yer alan açıklama ile duyuruldu: "Başkanımızı kaybettik…" başlığı ile yapılan açıklamada "Sendikamızın 1977 yılından bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekte olan, yakın tarihimizin ve Türk Çalışma Hayatının en önemli isimlerinden, TİSK Onursal Başkanı, Sendikacı ve Sanayici Sayın Refik Baydur’u 18 Eylül 2016 tarihinde kaybetmiş olmanın acısını ve üzüntüsünü yaşıyoruz.

28 ŞUBAT'IN 5'Lİ ÇETESİ

28 Şubat sürecinin yargılanmaya başlanması üzerine aralarında Refik Baydur'un da yer aldığı 5'li Çete üyelerinin yargılanması için savcılıklara suç duyuruları yapılmıştı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un liderliğini yaptığı dönemde HAS Parti tarafından yapılan suç duyurusunda, dönemin TİSK Başkanı Refik Baydur, DİSK Başkanı Rıdvan Budak, TESK Başkanı Derviş Günday, TOBB Başkanı Fuat Miras ve Türk-İş Başkanı Bayram Meral askerlerle işbirliği yapmakla suçlanıyor.