BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,97
ALTIN 2.448,33
HABER /  GÜNCEL

Ünlü iş kadınını kayınpederi bu yüzden öldürmüş

Başarılı iş kadını Yankı Özkan Yıldırır, Sarıyer'de sokak ortasında eşinin yanında kayınpederi tarafından öldürüldü.

Abone ol

Shell & Turcas Kurumsal İletişim Müdürü Yankı Özkan Yıldırır (42), dün akşam eşinin gözleri önünde kayınpederi tarafından sokak ortasında silahla vuruldu.

Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından Yıldırır, Maslak Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı. Yıldırır, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yıldırır'ın eşi, yaşadığı şoku uzun süre atlatamadı. Yıldırır'ın hayatını kaybettiğinin duyulmasının ardından, hastanede bulunan yakınları derin üzüntüye boğuldu.

VURULMA ANI KAMERADA

Sarıyer'de dün akşam 20.00 sıralarında meydana gelen silahlı saldırıda eşiyle gezintiye çıkan Yankı Yıldırır, kayınpederi Kemal Yıldırır tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. O anlar sokakta bulunan bir güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde 21.17 sıralarında sokağa gelen kayınpeder, bir otomobilin arkasına gizlenerek beklemeye başlıyor. 21.19'da karı-koca görüntüye giriyor.

KAYINPEDER ANİDEN ÇIKIP VURUYOR

Saklandığı aracın arkasından çıkan kayınpeder kadına ateş etmeye başlıyor. Bunun üzerine koca, babasının üzerine atlayarak silahı elinden almaya çalışıyor. Bir kaç dakikalık boğuşmanın ardından olay yerine gelen vatandaşlar kayınpederi tamamen etkisiz hale getirerek yerde yaralı yatan kadına yardım ediyor. Saat 21.28'de ise polis otosu olay yerine ulaşıyor. Yankı Yıldırır, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.



Cinayetin ardından ortaya atılan bir iddia ise çok dikkat çekti. İddiaya göre, kısa bir süre önce ağır bir kalp ameliyatı geçiren katil zanlısı olan kayınpederin sonrasında psikolojisi bozuldu. Evini ateşe vermeye çalıştı ve sürekli kavga çıkarttığı için eşiyle arası da bozuldu. Yıldırır, eşinin annesinin kendileriyle yaşamasına izin verdi, kayınpeder de çılgına döndü. Katil zanlısı kayınpederin, bu durumdan dolayı gelinini suçladığı ve cinayeti planladığı konuşuluyor.

Olay sonrası kayıplara karışan şüphelinin yakalanması için ise polis ekipleri çalışma başlattı.

yanki-özkan-yildiri.jpg

BİR ÇOK BAŞARILI İŞE İMZA ATMIŞTI

Hayatını kaybeden Yankı Özkan Yıldırır, Kurumsal İletişim Müdürü olarak çalıştığı akaryakıt şirketinde önemli işlere imza atmıştı. Başarılı bir iş kadını olan Yıldırır, çalıştığı şirket adına çok sayıda ödül almış ve sorumluluk projelerine destek vermişti.

Yıldırır'ın şirketi adına aldığı en son ödüllerden biri 50 ülkeden 3 bin 300’ü aşkın çalışmanın katıldığı 10. Stevie International Business Awards olmuştu. Barselona’da düzenlenen törende Shell & Turcas’a yol emniyeti konusunda gerçekleştirdiği çalışmalar nedeniyle “Avrupa’da Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı” kategorisinde Bronz Stevie Ödülü verilmiş, ödülü, şirketi temsilen Shell & Turcas Kurumsal İletişim Müdürü Yankı Özkan Yıldırır almıştı.