BIST 9.715
DOLAR 32,51
EURO 34,80
ALTIN 2.427,22
HABER /  GÜNCEL

Ünlü iş kadını uçağıyla ölüme gitti

Marmara Ereğlisi'nde eğitim uçağı düştü. İçinde sinema sektörünün patroniçesi bulunuyordu.

Abone ol

Sinemadan turizme kadar birçok alanda faaliyet gösteren şirketleri olan Lisa Şener’in kullandığı uçak Marmara Ereğlisi açıklarında denize düştü. Şener ve eğitmen pilot Hikmet Aral Marmara’nın sularında kayboldu. Sinema sektörünün ünlü ismi olan Şener ile eğitmen pilotun cesedine saatler sonra ulaşıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Edremit’e gitmek üzere bugün öğleden sonra Hezarfen Havaalanı’ndan kalkan TC-CAS tescilli SR22 tescilli ’Cirrus’ tipi pervaneli uçak, Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi’nin 2.5 mil açığındayken radar teması kesildi. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki hava trafik kontrol merkezi uçağa çağrı yapmasının ardından cevap alamayınca arama kurtarma ekipleri harekete geçirildi.

Öğretmen Pilot Hikmet Aral ve öğrenci pilot Lisa Şener’in bulunduğu uçağın düştüğü belirlendi. Sahil Güvenlik ekipleri, Marmara Ereğlisi’nin 2.5 mil açığında uçağa ait parçaları buldu. Kaybolan öğretmen Pilot Hikmet Aral ve öğrenci pilot Lisa Şener arama çalışmaları başlatıldı. Bir süre sonra iki pilotun cesedine ulaşıldı.

GÖVDESİNİ TAŞIYABİLEN PARAŞÜTÜ VAR

Cirrus, Amerika’da yeni jenerasyon uçaklar içerisinde yıllık satış ortalaması en yüksek uçak olarak biliniyor. 3 model üretilen uçağın bu sınıftaki diğer uçaklardan en belirgin farkı güvenlik açısından da büyük önem taşıyan uçağı taşıyabilen paraşütün bulunuyor Gövdesinin komposit uzay teknolojisiyle üretiliyor olması ve uçuş esnasında çevresindeki uçakları kontrol edebilmesini sağlayan ‘Traffic awereness sisteminin’ bulunması yine kendi sınıfındaki uçaklara göre üstün yanlarından biri olarak gösteriliyor.

UÇAĞIN DÜŞÜŞÜNÜ GÖRDÜ

Eğitim uçağının düşüşünü gördüğünü iddia eden Mürüvet Ertaşır, kızını aramak için sahile geldiği sırada uçağın düşüşüne şahit olduğunu söyledi.

Kötü hava şartlarına dikkati çeken Ertaşır, ''Ortalık fırtına ve yağmurdan gözükmüyordu, alev topu gibi uçak düştü. Uçağa yıldırım çarptı sanıyorum, çok korktum'' diye konuştu.

CESETLERE ULAŞILDI

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi açıklarında denize düşen uçağın pilotları Lisa Şenel ile Hikmet Aral'ın cesetlerine saatler sonra ulaşıldı.

Denizden çıkartılan cesetler, sahil güvenliğe ait botla limana getirildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından incelenen cesetler, sağlık ocağına götürüldü.

25123_5606_12082012_3.jpg

Sağlık ocağının ardından cenazelerin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na götürüleceği öğrenildi. Cenazelerin getirilişi sırasında özellikle havacılık tutkunu sinemalar zinciri sahibi Lisa Şenel'in yakınları gözyaşlarını tutamadı.

Marmara Ereğlisi Kaymakamı İrfan Demiröz, gazetecilere yaptığı açıklamada, arama kurtarma çalışmalarının sona erdiğini pilotların cesetlerine ulaştıklarını belirterek, üzgün olduklarını kaydetti.

6 BİN SAAT UÇMUŞTU

Öğretmen pilot Hikmet Aral, Kara Kuvvetleri’nden yarbay rütbesiyle emekli olduktan sonra havacılığa merak sardı. Pilot olmamasına rağmen, Hezarfen’de Top Service şirketinden önce Özel Pilot Lisansı, daha sonra eğitimini tamamlayarak CPL olarak adlandırılan Ticari Pilot Lisansı ve arkasından öğretmenlik yetkisi aldı. 15 yıldır öğretmen pilotluk yapan Aral’ın toplam 6 bin saat uçuş tecrübesi bulunuyordu.

UÇMA SEVDASI
25123_5606_12082012_2.jpg
Lisa Şener ilk yanlız eğitim uçuşunun ardından yaşadıklarını bir ropörtajda şöyle anlatmıştı:
“İlk etapta biraz çekiniyordum. Erkekler ‘Bir kadın bunu yapabilir mi?’ diye düşünüyordu. Ben yaptım ve yapılabilir. Keşke daha erken başlasaydım. Uçak almadan önce uçak tipini de çok araştırdım. Cirrus çok güvenilir bir uçak. Çünkü paraşütü var. İlk uçuşumu ifade edebilecek sözler bulamıyorum. Muhteşem bir şey, keşke herkes yaşayabilse... ”

SİNEMA SEKTÖRÜNÜN KRALİÇESİ

1992 yılında Ataköy Galleria’da cep sineması işletmesiyle işe başlayan, Prestige Group Sinemaları’nın Kurucusu ve İşletme Sahibi Lisa Şener, Türkiye çapında 90 civarında sinema salonuna sahip. Serdar Şener ile birlikte sahibi olduğu Şener Turizm ile bowling salonu, bar, restaurant ve similatör araçları işletmeciliği de yapan Şener, Bahçeşehir’de Prestige Mall’u inşa ettirmişti. Şener, büyük kentlerden çok Anadolu’da yatırımlara önem verdiklerini söylüyordu.